Musikbranche: Udbydere skal lukke for Allofmp3

Pladeselskabernes organisation IFPI ryster på hovedet af TDC, Cybercity og Telia, der stadig holder adgangen til Allofmp3.com åben for kunderne. Internetudbyderne har en moralsk forpligtelse, lyder meldingen fra IFPI, der nu overvejer næste skridt i sagen.

Hos pladeselskabernes rettighedsorganisation IFPI ryster formand Jens-Otto Paludan på hovedet af de internetudbydere, der i går fortalte Computerworld, at man har besluttet at opretholde adgangen til den russiske musiktjeneste AllofMP3.

Udmeldingen kommer, efter at fogedretten i sidste uge tvang Tele2 til at lukke for adgangen til AllofMP3.

Dommen fra fogedretten har dog ikke fået hverken TDC, Cybercity eller Telia Stofa til at lukke for adgangen for musiktjenesten, og det undrer Jens-Otto Paludan, formand for IFPI.

- Nu er det jo frisk viden, men det kommer bag på mig, at man ikke vil rette sig efter den klare afgørelse, der er faldet. Jeg havde da håbet, at man ville forholde sig til, at der nu er blevet truffet en afgørelse om, hvad teleudbydernes rolle er, lyder det fra Jens-Otto Paludan.

Moralsk forpligtelse

De tre internetudbydere har indtil videre valgt at afvente udviklingen i sagen, eftersom de endnu ikke har modtaget noget krav fra hverken IFPI eller fogedretten.

Det kan dog meget vel være på vej.

- Det undrer mig da, at man siger, som man gør. Jeg ved slet ikke, om man kan tillade sig ikke at foretage sig noget, så det skal nu undersøges af de juridiske eksperter, siger Jens-Otto Paludan.

Han mener, at internetudbyderne har en moralsk forpligtelse til at være med til at bekæmpe eventuelle kriminelle handlinger, der foregår via det internet, som de stiller til rådighed.

- Jeg mener godt, at man kan tale om en moralsk forpligtelse her. Her har vi en tjeneste, som alle ved er ulovlig – inklusive alle teleudbyderne. Hvis man formidler bredbånd ud til Danmark, så synes jeg, at det er helt rimeligt, at der er en form for grænsekontrol, og det er lige præcis den, de kan lave her, siger Jens-Otto Paludan.

Nye sager på vej

Han oplyser, at Danmark ikke er det eneste land, hvor IFPI vil køre sager mod internetudbydere med krav om lukning af adgangen til AllofMP3, ligesom der også kan blive tale om krav om lukning af andre online-tjenester.

Og Jens-Otto Paludan giver ikke meget for teleindustriens udmeldinger om, at fogedrettens dom er et skråplan.

- Set fra min position er det helt rimeligt, at der bliver indbygget et ansvar, så man ikke bare kan sige: ”Det må de selv finde ud af”. Det er simpelthen for tyndt, mener han.

Tele2 har kæret dommen fra fogedretten til Landsretten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere