Studerende blogger sig gennem eksamen

Undervisningen streames fra nettet og eksamensproduktet er en blog. Danmarks Pædagogiske Universitet eksperimenterer med de nye medier.

Eksamenskrav: Otte indlæg på din blog.

Sådan lyder det nu, når studerende på Danmarks Pædagogiske Universitets afdeling i Århus skal til eksamen i curriculumteori og institutions-didaktik.

De studerende skal skrive et indlæg efter hver forelæsning og til sidst et oplæg til, hvad de vil snakke om til deres mundtlige eksamen.

– Meningen var at få de studerendes mund på gled, og det er heldigvis også det, der er sket, siger underviseren, Jeppe Bundsgaard.

Streamer undervisningen

Selve undervisningen er også anderledes, da forelæsningerne foregår i København, mens de studerende er spredt over det meste af landet.

De, der ikke er til stede i København, streamer derefter undervisningen fra nettet.

– En studerende har sagt, at hun gerne vil have flere kurser, hvor hun kunne se undervisningen på video og skrive noget til det bagefter, siger Jeppe Bundsgaard.

Bestemmer første indlæg

I lignende forsøg har man brugt debatfora til at få dialogen mellem de studerende i gang.

Problemet med debatfora er imidlertid, at folk nødig vil gentage andres indlæg, og de kan være bange for at udstille deres misforståelser eller hvad de selv opfatter som ringe skriftlige evner.

På en blog bestemmer de studerende derimod selv det første indlæg, og de er ikke så bange for at kaste sig ud i skriveriet.

– Mine studerende kan skrive lige præcis deres oplevelser om forelæsningen, og det er bare godt, hvis andre har skrevet det samme, siger Jeppe Bundsgaard.

Fremmer videndeling

De studerende har besøgt hinandens blogs og kommenteret indlæg. Dermed er der også kommet gang i vidensdelingen.

Jeppe Bundsgaard mener selv, at der er god mening i at udbrede modellen.

Den er især velegnet til kurser med forelæsninger over for større hold. Især fordi man på sådanne kurser normalt kun afleverer et skriftligt materiale til slut.

– Her på DPU og andre steder er det et problem at få presset al den skrivning ind til sidst. Det er en måde at få flyttet noget af belastningen fra slutningen af semestret til hele semestret. Det er absolut noget, jeg vil anbefale.

Bloggene er placeret på et intranet, så det er desværre ikke muligt at linke til dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere