e-Boks øjner første overskud

Efter at have investeret mere end en million kroner om måneden de første fire år, så har e-Boks nu vendt skuden og er på vej til at score dets første overskud. Samtidig har den elektroniske postboks rundet en million brugere.

Den elektroniske postboks, e-Boks, har indtil i år været de tre ejere Post Danmark, KMD og PBS et dyrt bekendtskab, men nu er bøtten vendt, lyder det fra selskabets administrerende direktør, Henrik Andersen.

– Følelsen er god, men det har hele tiden været planen, at det skulle tage fire-fem år at løbe i gang. Så den bedste følelse er faktisk, at forudsigelserne nu indfries, siger Henrik Andersen.

Henrik Andersen vil ikke kommentere størrelsen på overskuddet, andet end at det bliver "fornuftigt".

Vendepunktet sker samtidig med, at e-Boks runder en million brugere.

I begyndelsen af 2004 havde e-Boks 280.000 brugere, men siden da har e-Boks hentet omkring en kvart million brugere ekstra hvert år.

Lige så mange nye brugere vil komme til i år 2007, mener Henrik Andersen.

Nogle af dem kommer af sig selv.

For det første vil 1,3 millioner danskere få muligheden for at få lønsedler fra Multidata i løbet af 2007.

For det andet planlægger flere kommuner at efterligne statens beslutning om at overtale medarbejderne til at få lønsedler i e-Boks.

Det kan blive ganske centralt, da kommunerne har langt flere ansatte end staten.

Salami-effekten

– Jeg tror også private følger efter. Det lyder som en lille ting med tolv lønsedler om året, men det er en ting, som betyder rigtig meget, siger Henrik Andersen.

Når man modtager sin lønseddel i e-Boks, er det nemlig nærliggende at tilmelde sig flere afsendere i systemet.

Men for at få de resterende skal der kæmpes. Selskabet vil ikke hvile på de digitale postbunker.

Recepten lyder på flere afsendere af elektronisk post, mere markedsføring, og en udvikling af e-Boks, så den bliver mere interessant for både private brugere og erhvervslivet.

Tre grupper afsendere er e-Boks især interesseret i at få fat i: Teleselskaberne, forsikrings- og pensionsselskaberne og Staten.

Mangler fortsat Sonofon

Konkret peger e-Boks på, at selskabet stadig mangler Sonofon som kunde, og at de nu skal kæmpe for at få Skat tilbage.´

Indtil videre har man kun kunnet få forskudsopgørelsen i sin e-Boks, men den afskaffer Skat i år 2008.

– Vi har mange andre dokumenter fra staten, men jeg kunne godt tænke mig et nøgledokument som årsopgørelsen. Det vil vi fortsat snakke med Skat om, siger Henrik Andersen.

Han synes, det er fint, at Skat beholder sit eget system, men at de burde give borgerne en valgmulighed for at vælge e-Boks.

Både Skat og Sonofon har dog andre prioriteringer. Skat meddeler, at de hellere vil bruge ressourcer på at integrere Skat med den kommende borgerportal, og Sonofon satser i stedet på et samarbejde med PBS.

Her får kunderne stadig papirregninger, men Sonofon føler ikke noget pres om at indføre e-Boks.

Alle afsendere betaler e-Boks cirka en krone for hvert brev, de sender.

Udover nogle få ekstraydelser har det været e-Boks' eneste indtægt indtil nu.

Den store harddisk med adskillige terrabytes i kælderen skal tilbyde brugerne en længe efterspurgt facilitet.

Siden marts har det været muligt at købe op til en gigabyte plads på e-Boks-serveren for 595 kroner om året.

Kun 1.000 har indtil nu taget imod det tilbud, men næste år vil e-Boks markedsføre denne mulighed mere massivt, samtidig med at selskabet vil indføre flere muligheder for at bruge den ekstra plads.

Markedsføringen vil generelt fokusere på, hvad e-Boks er, og hvad danskerne kan bruge det til.

Slut med håndboldpiger

Håndboldpiger er det slut med. E-Boks har først sponsoreret kvindelandsholdet i håndbold og derefter klubben Ikast-Bording.

En kendskabsanalyse, e-Boks selv har fået foretaget hos Analyse Danmark viser, at det har virket. Kun hver tiende kender slet ikke til e-Boks.

Selvom e-Boks måske er en standard er der altså stadig et stykke vej, før den elektroniske postboks for alvor konkurrerer mod at få et fysisk brev ind af brevsprækken.

Og på visse områder vinder et godt, gammeldags postbud i rød uniform over bits og bytes.

– Vi bliver aldrig erstatningen for et sommerpostkort eller et julekort. Vi bliver de kedelige kuverters holdeplads, og det er også vores ambition, siger Henrik Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere