Computerworld sender Wiki-eksperiment i luften

Computerworld har taget initiativ til et laboratorium, der skal udforske brugen af wikis. Navnet er wikilab.dk. Alle inviteres til at blande sig.

Wikimediet er ikke slået igennem i Danmark endnu. Ind til videre bruges wikis først og fremmest til onlineleksika, og kun nogle få virksomhederhar fået øjnene op for wikiens potentiale i de interne processer.

Derfor sætter Computerworld et eksperimenterende wiki-forum i søen.

Wikilab.dk skal drives af brugerne. Computerworld vil til gengæld foreslå wikiprojekter, som afprøver grænserne for, hvad wiki-indhold kan være.

Et skridt videre

Sammen med aktive brugere vil vi forsøge at nå et skridt videre med en teknologi, som er moden til at blive bredt ud til et større publikum end i dag.

Wiki-systemerne har allerede vist deres holdbarhed i udlandet.

Når verdens økonomiske top mødes til World Economic Forum i Davos senere i denne måned, bruger de et wikisystem til at planlægge og kommentere programmet.

Et andet eksempel er de amerikanske efterretningstjenester, som bruger wikis til vidensdeling på tværs af organisationer.

Wikiens grænser

I første omgang vil Wikilab komme til at rumme to eksperimenter.

Det ene eksperiment skal afdække, om wiki-brugerne kan vedligeholde en dynamisk webvejviser, hvor de til enhver tid bedste links samles.

Der bliver jævnligt vendt op og ned på hot og not på nettet, så en samling af gode links holder sjældent længe.

Øvelsen i forsøget er at skabe enighed.

Det andet forsøg er mere ambitiøst.

I kølvandet på debatten og det russiske download-site AllofMp3 kunne Computerworlds læsere konstatere, at der er langt til enighed om rettigheder og praksis på nettet.

Wikilab vil forsøge at skabe konsensus om, hvad næste skridt skal være.

Endnu flere forsøg er under forberedelse – blandt andet en virus-wiki om virusbekæmpelse er på tegnebrættet.

Brugernes site

Computerworld har valgt at placere forsøget uden for det normale Computerworld-univers.

Det er brugerne, der driver værket, og derfor skal brugerne have et stort ejerskab til stedet.

Computerworld rolle er at tage initiativer, kommentere og referere udviklingen på Wikilab.dk.

Samtidig med wikilaboratoriet går i luften, lancerer Computerworld også en wikiblog, hvor journalist Mads Bang og Thomas Møldrup, stud.it på ITU, vil kommentere wikiforsøgene – og se nærmere på andre wikis.

Så glæd dig til fredag, hvor Computerworld lukker op for wikilab.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere