Topsil vender underskud til overskud

Efter at have opsagt kontrakter med kunder i 2006, fordi selskabet ikke kunne skaffe den nødvendige råsilicium, er Topsils resultat for 2006 blevet vendt fra minus til plus.

For et år siden forventede den danske halvlederproducent Topsil et underskud på 11 millioner kroner for regnskabsåret 2006.

Men i løbet af året har selskabet fået mere vind i sejlene.

Med et resultat på 28 millioner kroner er 2006 blevet selskabets hidtil bedste år.

Omsætningen er steget med 14 procent, fra 129,6 til 147,5 millioner kroner.

"Vi har nydt godt af, at priserne på silicium er eksploderet, fordi solcelleindustrien har aftaget en stor mængde," siger administrerende direktør Keld Lindegaard Andersen om det gode resultat.

Højere priser

Samtidig er der mangel på silicium, og derfor er der lidt større efterspørgsel, end der er udbud, uddyber han.

De væsentligt højere priser medførte, at Topsil har været i stand til at hæve både omsætning og indtjening på trods af et cirka 25 procent lavere råvareforbrug end i 2005.

Selskabet var ellers i løbet af året ude i en situation, hvor det havde svært ved at skaffe det silicium, det havde brug for.

"Men efter at have lukket en kontrakt i august har vi kunnet afsætte al det silicium, der kom ind, og til bedre priser end hidtil," siger direktøren.

Topsil har mere end 40 års erfaring med float-zone silicium. Virksomheden er grundlagt af Haldor Topsøe i 1958 og er en af verdens seks producenter af float-zone silicium.

Henvender sig til mindre virksomheder

Selskabets strategi er primært at henvende sig til små og mellemstore kunder i hele verden.

Topsil har en markedsandel på cirka otte procent og konkurrerer primært med to meget store udbydere med markedsandele på cirka 40 procent hver.

Disse to konkurrenter fokuserer på stordrift og store forbrugere af float-zone silicium, hvorfor Topsil har valgt at fokusere på at være de små og mellemstore forbrugeres foretrukne samarbejdspartner.

I de kommende år satser virksomheden på at fortsætte der gode takter og opnå en vækst i resultatet på mere end 20 procent. Hvis markedsvilkårene er mindre gunstige, forventer selskabet dog kun et resultat på minimum 10 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere