Microsoft-opkøb af Yahoo: Kaos eller fornuft?

Analytikere diskuterede allerede fredag på livet løs om den effekt, som et samlet Microsoft og Yahoo vil få. Samtidig ser en egentlig fusion ud til at have lange udsigter.

Allerede kort efter rygtet om, at Microsofts overvejelser at købe Yahoo, sloges analytikerne om, hvilken effekt det eventuelle opkøb af Yahoo kan få og ikke få, skriver Financial Times.

Mange analytikere er nemlig skeptiske overfor et samlet Microsoft og Yahoo.

Hos Forrester Reseach mener internet-analytikeren Charlene Li- at fordelen vil være, at de to kæmpefirmaer samler to af de største brugergrupper på nettet.

Google har således angiveligt 528 millioner online-brugere mens Microsoft alene har 527 millioner.

Med Yahoos 478 millioner brugere forventes de to giganter tilsammen at have 634 millioner brugere, når kunder med flere profiler er sorteret fra.

Kan dominere foto-annoncemarked

Desuden vil Yahoo sammjen med Microsoft også kunne dominere billede-annoncemarkedet. Og det til trods for Googles nylige opkøb af DoubleClick, der netop tilbyder denne service.

Ifølge Charlene Li vil de to firmaer tilsammen have en ”enorm teknologisk styrke,” fordi Microsoft på den ene side investerer i udvikling, mens Yahoo har stor erfaring med styring af foto-annoncer.

Desuden vil Yahoo medbringe en stor erfaring fra internetmediet, samt opkøbsfirmaerne Flickr og Del.icio.us.

Hun mener, at hovedårsagen til opkøbet af verdens næststørste søgefirma vil være den nedadgående spiral som Microsofts operativsystemer er inde i, fordi flere brugere kaster sig over onlinebaserede programmer.

Lange udsigter

”For at overleve og fortsætte udviklingen fremad, må Micosoft have en solid online strategi. Og MSN Live er bare ikke god nok,” siger Charlene Li.

Ifølge analytikeren vil opkøbet have få fordele for Yahoo. Samtidig mener hun ikke at det vil ske foreløbig.

Integrationen af de to ledelser og brands vil være vanskelig og arbejdet med samlingen vil tage fokus fra opgaven med at indhente Google for den nye, samlede virksomhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere