Danske bankcentraler jager pirater i fællesskab

Hele den danske finanssektor står sammen, når det gælder kampen mod hackere og angreb på bankernes it-systemer.

Vinterens phishing og netsvindel mod danske netbankkunder har fået bankernes driftscentraler til at samarbejde i et hidtil uset omfang.

"Vi har haft et eksemplarisk samarbejde med stor åbenhed mellem både bank-it-centralerne og Finansrådet," siger Erik Jakobsen, der sidste år afløste Jørgen Giversen på posten som administrerende direktør for SDC (tidligere Sparekassernes DataCenter).

Tjener til ære

Han fortæller, at der bestemt er ting, som SDC ikke har lyst til at vise konkurrenterne, men når det drejer sig om kampen mod hackere og phishere, er der ingen, som holder kortene tæt til kroppen.

"Det tjener sektoren til ære, at vi er i stand til at være så åbne overfor hinanden, når det gælder sikkerheden," mener Erik Jakobsen.

Danske banker har brugt flere millioner kroner ekstra på sikkerhed i forbindelse med de seneste måneders øgede hackeraktivitet.

Fortsætter angrebene med samme styrke, kan det koste banker og datacentraler omkring 40 millioner kroner i år.

Vækst og fald

SDC-koncernen havde sidste år en markant vækst i omsætningen med et næsten lige så markant fald i overskuddet.

"Faldet i overskuddet hænger sammen med, at vi havde ekstraordinære indtægter i 2005 fra salg af de aktier, vi havde i sikkerhedsvirksomheden Setec, og en sådan ekstraordinær indtægt havde vi ikke i 2006," forklarer Erik Jakobsen.

Stigningen i omsætningen har direkte forbindelse til, at 2006 var det første hele år med SDC's store udenlandske driftskunde - 85 norske Sparbanker.

"De norske banker har valgt at betale hele regningen på en kvart milliard i ét hug for den udvikling, vi har foretaget i deres systemer for at sikre, at vi kan cleare deres betalinger, og at deres såkaldte minibanker virker," siger Erik Jakobsen.

Han forventer derfor, at omsætningen i indeværende regnskabsår lander et par 100 millioner kroner lavere end i 2006, og at resultatet balancerer lige omkring nul.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere