Artikel top billede

Foto: Carsten Snejbjerg.

Computerworld forlader blækket

Amerikanske IDG, der udgiver Computerworld verden over, satser fuldt ud på nettet. Alle aviser skal være ekstraudstyr til nettet, erklærer IDG's chefstrateg Colin Crawford.

Nej, avisen Computerworld kommer også fredag, som den har gjort de seneste 25 år.

Men spørgsmålet om hvor længe, den gør det, bliver mere og mere påtrængende.

Colin Crawford, IDG's (International Data Group) chefstrateg, som besøger København i disse dage, har stået i spidsen for en forandringsproces, der betyder, at IDG's primære omdrejningspunkt i dag er online-forretningen.

35 procent af IDG's omsætning i USA stammer fra online-aktiviteterne. Næste år vil halvdelen af omsætningen stamme fra online-forretningen, vurderer Colin Crawford

Online har allerede overhalet det trykte amerikanske Computerworld, som ligger på en tredjeplads i omsætning efter IDG's amerikanske konferenceaktiviteter på andenpladsen.

Det trykte Computerworld i USA er dog stadig en god forretning, understreger Colin Crawford.

"Men IDG's mission er at være et web-centreret medie, hvor vores andre aktiviteter er ekstraudstyr. Det er stor en forandringsproces. Men den har stået på i flere år, og det betyder, at IDG er længere fremme end andre," siger Colin Crawford.

Papir forsvinder ikke helt

Tendensen fra USA er den samme i Europa og i resten af de omkring 90 lande, IDG opererer i.

"Europa er 18 måneder bagud, men det hul vil lukkes i løbet af få år. Vi vil se et meget hurtigt skift fra print til online, når vi taler om publikationer inden for it-sektoren," siger han.

Han mener imidlertid ikke, at alle papirpublikationer forsvinder.

"Print er et fantastisk medie, og det forsvinder ikke i min tid. Men der vil komme færre udgivelser. Den tendens er ret åbenlys," siger Colin Crawford.

De kommende år vil byde på et shake out, hvor de færre magasiner og aviser til gengæld vil være meget mere målrettet de forskellige læsere, mener han.

"Jeg kan se, at min online-generations teenage-søn stadig læser sine magasiner, men han læser ikke så mange forskellige. Printlæserne er meget selektive, men engagerer sig til gengæld meget i de magasiner, de kan lide. De er en god type læsere for annoncører, for budskaberne kan målrettes bedre. Folk, der læser magasiner, kan lide printformatet. Derfor vil de stadig være effektfulde at annoncere i," mener han.

Ikke plads til tre og fire

Kun de stærkeste trykte medier og brands vil overleve i de kommende år.

"De stærke brands inden for printudgivelser vil sandsynligvis overleve i lang tid endnu. Men der vil ikke være plads til nummer tre og fire. Der vil simpelthen ikke være penge nok i markedet til de svagere brands," siger Colin Crawford.

En af de væsentligste ting, der skal drive en virksomheds site frem i dag, er brugerskabt indhold.

Og inddragelsen af brugerne til at skabe indhold på nettet er også essentiel for IDG: I dag står de amerikanske IDG-brugere for omkring ti procent af indholdet. Det tal vil fordobles de næste par år, mener Colin Crawford,

"Muligvis helt op til 25-30 procent."

Medievirksomheder skal levere platformen og værktøjerne til brugerne, men samtidig være opmærksom på, at deres brand ikke lider skader af de eventuelle vandaler på nettet, advarer han.

"De mennesker, som vi servicerer, skal have mulighed for at deltage. Men vi må ikke frasige os ansvaret for indholdet. Vi er dybest set sat i verden for at forsyne vores læsere med information, så de kan træffe de rigtige beslutninger om, hvordan de skal handle i it-verdenen. De skal altid kunne stole på vores brand," siger Colin Crawford.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere