Torsdagens aviser om it

Stort milliardtab truer GN Store Nord. TDC vender på en tallerken. Tillidsfolk forlader telekæmpen. TDC forsinker Bibob. Clearwire går lokalt. Online-anmeldelser tastes ind i hånden. Dansk firma bag banebrydende it-nyhed.

Stort milliardtab truer GN Store Nord]

GN Store Nord fik i går en kæberasler af en afvisning fra en tysk domstol. Aktiekursen styrtdykkede, og i værste fald kan afvisningen betyde et tab på flere milliarder kroner, hvis det ellers lukrative salg af høreapparatproducenten GN ReSound til Schweiziske Sonova (tidligere Phonak) falder til jorden. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

TDC vender på en tallerken

I går var TDC sikker i sin sag: 43 sommerhuse udbudt til salg er telegigantens ejendom. Efter at have sovet på sagen lyder der nu helt andre toner. "Da vi tog beslutningen om at sætte de her sommerhuse til salg, var vi ikke bekendt med, at der var nogen tvist om den juridiske ejendomsret. Nu kan vi så se, at nogen mener, at der er indgået mundtlige aftaler i sin tid om ejerretten, og det er vi nødt til at undersøge," siger Ulf Lund, kommunikationsdirektør i TDC. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Tillidsfolk forlader telekæmpen

Tilbagevendende opgør mellem ansatte og chefer i TDC får skylden for, at tillidsfolk ganske uhørt forlader selskabet frivilligt, hvilket er uhørt i faglige kredse. "Vores tillidsfolk er begyndt at holde," siger Leif Hartmann, formand for Dansk Metals Tele Afdeling 1 og medlem af TDC's bestyrelse. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

TDC forsinker Bibob

Tidligere Telmore-direktør Frank Rasmussen indleder sin nye satsning på mobil- og internetskabet Bibob med et frontalangreb på TDC. TDC annoncerer, at leveringen af fiberkapacitet til Rasmussens nye selskab Bibob trækker ud, og Frank Rasmussen er ikke i tvivl om, at TDC med vilje forsinker sagen for at give Telmore, som TDC købte af blandt andre Frank Rasmussen i 2004 for omkring 450 millioner kroner, et forspring i forhold til Bibob. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Clearwire går lokalt

Bredbåndsvirksomheden Clearwire har indgået den første forhandleraftale med en telekæde. Fremover kan Clearwires produkter fås i 30 Dantalk-butikker rundt om i landet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Online-anmeldelser tastes ind i hånden

Politiet har ikke tid til at efterforske cykeltyverier. Men de har brugt 10.800 minutter på manuelt at overføre cykeltyverianmeldelser fra et pc-program til et andet. Ifølge en af online-anmelderne Anders Lindberg siger politiet, at "det der internet-noget har vi ikke altid tid til, så vi printer anmeldelserne ud, og når vi så har tid, skriver vi dem ind i et andet system." (Politiken)

Dansk firma bag banebrydende it-nyhed

Det mellemstore it-udviklingshus Frontstairs i Knudby ved Løgstør kommer til efteråret med en verdensnyhed. Firmaet skaber for første gang en sammensmeltning mellem fjernsyn og internettet, så fjernsynet kan styres fra en pc via internettet og for eksempel optage 18 programmer på én gang. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere