Artikel top billede

Peter Brodersen står bag korruption

Peter Brodersen er manden bag findvej.dk. Nu har han opnået en ny berømmelse med en dansk udgave af wikiscanneren. Og navnet på hans hjemmeside er korruption.dk

Hvem er Peter Brodersen?

Måske ikke et navn, der ringer kirkeklokker for den brede del af befolkningen. Men han den 29-årige selvlærte programmør er manden bag findvej.dk. Og ikke at forglemme ideen med at lægge Fødevarekontrollens bedømmelser af restauranter ud på et interaktivt danmarkskort.

Korruption er navnet på Peter Brodersens hjemmeside. Og det lidt uortodokse firmanavn er måske sigende for indehaverens tilgang til verden, hvor der ikke er så langt fra ideer til produkt. Han er manden bag et lille stykke software, der gør det nemt at se, hvem der har rettet i den populære online encyklopædi Wikipedia.

Men hvem er han egentlig? Computerworld spørger ham selv.

Hvor gammel er du?

”Jeg er 29 år.”

Er teknologi noget, du har med hjemmefra?

Min far er privatpilot og har undervist i geografi, metrologi og kort, så ham har jeg støttet mig en lille smule op ad. Jeg har tre ældre søskende, og vi alle sammen nysgerrige. Og det var min ældste storebror, der syv år ældre end mig, som bragte de computere ind i hjemmet, som jeg begyndte at rode med.”

Hvad er din uddannelse?

”Jeg har næsten en studentereksamen. Jeg røg ud på grund af for meget fravær tilbage i ’97. Jeg mangler en opgave og en mellemniveau i dramatik for at blive student.

Hvad betyder det?

”Ikke noget. Jeg har ikke oplevet det som et problem. Jeg har måske ikke 100 procent teorien i orden set fra en datalogs verden, men det klarer jeg så med entusiasme og kreativitet.”

Er du selvstændig?

”Ja. Jeg har mit eget firma. Egentlig var det ikke så meget fordi jeg skulle ud og erobre verden og blive verdenskendt. Det var mest for at kunne udskrive fakturaer. Og så kaldte jeg det korruption for et eller andet skulle det jo hedde. Og så var jeg lidt inspireret af det kendte webfirma Propaganda og en bekendts firma, der hed bagmanden.”

Hvad lever du så af?

”Efter findvej.dk kom til, så har det meste af mine opgaver været relateret til kort. Og så arbejder jeg som konsulent for virksomheder med at få struktureret deres data, så de kan få struktureret deres data på en mere tilgængelig måde. Så det er bedre for brugerne.

Og så handler det ikke så meget om teknologi, som det handler om pædagogik. Skal du finde et apotek, så er det smart at kunne se de forskellige apoteker på et kort, så man kan overskue, om der er et i nærheden eller et på vej til arbejde. Og hvornår de har åbent. Ikke fordi det er vanvittigt teknisk, men vi er vant til at se kort som en statisk ting, der ikke ændrer sig.

Men nu kan de jo ændre sig time for time eller minut for minut. Og det er noget jeg interesserer mig for.”

Kan du tjene penge på det?

”Det er ikke noget, jeg bliver rig af. Korruption er jo bare et enkeltmandsfirma, hvor jeg fakturere alle de andre ting, jeg går og laver.”

Hvad med at hyre nogle medarbejdere?

”Det vil nok være næste skridt, ja. Men det kræver, at der er et ordentligt grundlag for virksomheden. For lige så snart der kommer nye folk, så skal man holde styr på feriepenge og alt andet, og så bliver det en helt anden type virksomhed. Men det er da ambitionen.

Jeg tror da på, at vi ser starten på nye muligheder, når mobiltelefoner bliver udstyret med GPS sammen med biler og andet. Vi har så meget teknologi og så mange informationer derude, så det er bare at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan præsentere det.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere