Artikel top billede

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen mener, at kapitalfondene suger al værdi ud af TDC.

Jens Alder afviser kritik fra Poul Nyrup

TDCs administerende direktør, Jens Alder, har svært ved at genkende kritikken fra Poul Nyrup Rasmussen, der tordner mod de kapitalfonde, der har overtaget TDC

Administrerende direktør Jens Alder fra TDC afviser blankt, at TDC skulle være svækket efter at selskabet blev købt af kapitalfonde.

Det er ellers kritikken fra Poul Nyrup Rasmussen i forbindelse med omtalen af hans nye bog om kapitalfonde.

Den tidligere statsminister peger nemlig på, at fyringsrunder og frasalg af datterselskaber har svækket TDC.

Men Jens Adler er lodret uenig.

"Det mener jeg bestemt ikke. Vi sælger datterselskaber i udlandet , som ikke ligger inden for vores strategiske kerneområde i Norden. Hvis de udenlandske selskaber ikke har strategisk betydning, så skal vi sælge dem. Det er økonomisk rigtigt og strategisk rigtigt. Derfor er vi overhovedet ikke blevet svækket. Tværtimod, vi kan nu koncentrere os om at udvikle kerneforretningen i Danmark og i Norden yderligere," siger direktør Jens Alder fra TDC.

Han ønsker ikke at gå ind ind i en politisk diskussion med Poul Nyrup Rasmussen, men vil gerne rette op på nogle faktuelle misforståelser.

Gæld ikke større

Direktøren afviser således også beskyldningerne om at kapitalfondene skulle have forgældet TDC.

"Det er rigtigt, at vi i dag har betydelig større fremmedkapital end egenkapital, og dermed er vores gæld øget. Men der er tale om anden finansieringsform. Og kravet om afkast fra fra investorerne, hvad enten det er fonde eller aktionærer i et børsnoteret selskab, er det samme. Men er gælden større end inden kapitalfondene købte TDC? Nej det er den ikke," siger Jens Alder til computerworld.

Han forklarer, at TDC som led i strategien afbetaler gælden henover tiden med afkast af driften.

Nyrups angreb

Poul Nyrup Rasmussen lægger ellers ikke fingre imellem i sin nye bog, når han går i købet på verdens kapitalfonde, som han mener suger værdi ud af ellers sunde virksomheder som TDC.

Til Søndagsavisen udtalte han om fyringsruder og frasalg af datterselskaber hos TDC:

"For i forhold til, hvad TDC kunne være blevet til og i forhold til, hvor spændende en arbejdsplads TDC kunne være blevet, så går udviklingen i den forkerte retning i øjeblikket. Kapitalfondene har på en lang række områder svækket TDC som virksomhed." sagde han.

Til avisen fortæller han desuden, hvordan TDCs kapitalfondsejere har forgældet virksomheden efter opkøbet.

"Kapitalfonde optager gæld, der svarer til 80 procent af købsprisen, og da de har købt virksomheden, lader de virksomheden overtage den gæld, som de betalte for at købe virksomheden," siger han.

Til avisen forklarer han, at virksomheden i virkeligheden har finansieret sit eget køb, og nu hænger virksomheden på en massiv gæld.

Poul Nyrup Rasmussens bog udkommer i slutningen af oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere