Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Verden taber troen på Yahoo

ComputerViews: Kan det virkelig være rigtigt, at Yahoo står på afgrundens rand? Omverdenen er ved at tabe troen.

ComputerViews: Yahoo har mere end 412 millioner unikke brugere verden over.

Og trods Google er indbegrebet af cool, har Yahoo de sidste fem år trukket flere brugere og mere trafik end Google. En simpel graf på Alexa.com viser, at Googles trafik kun har overgået Yahoos to gange siden 12. september 2003.

Og i sidste regnskabsår tjente Yahoo mere end fem milliarder kroner.

Alligevel står virksomheden som taber i kapløbet med Google. Sammenligner man de to selskabers aktiekurser, stiger Google mod skyerne, mens Yahoo falder svagt.

Kan investorerne ikke regne?

Svaret er jo, det kan de godt.

Googles årsregnskab viste nemlig et netto overskud på mere end 15 milliarder kroner. Og dette er bare den foreløbige kulmination på en serie af regnskaber, der hver især har overgået det forrige. Så selv om Yahoo viser pæne og nydelige resultater, så blegner de i forhold til Google.

Et eksempel: Google landede en milliardaftale med online mødestedet MySpace om annoncering for tjenestens millioner af brugere. Microsoft fik en aftale med en anden komet, Facebook.

Yahoo stod alene tilbage uden for det nye annoncemarked og fik først for nylig en aftale med en engelsk konkurrent, Bebo, der kun sidder på 1,18 procent af brugerne af den type websites.

Internettets pionerer

Yahoo var lige som Amazon.com og eBay pionerer.

I en skurvogn grundlagde de to studerende Jerry Yang og David Filo en milliardforretning på at vise brugerne vej på nettet. Pengene tjener de i hovedsagen på annoncekroner.

Men under chefen Terry Semel er Yahoo overhalet af Google, der ikke alene tjener flere penge på at placere små reklamelinks.

Google har på kort tid fået Yahoo til at ligne om en lettere brugt stationcar i forhold til Googles Formel 1 racer.

Ikke alene tjener Google flere penge, men fremturer med at demonstrere sin overmagt ved at udsende et væld af nye tilbud til brugerne. Gmail, Google Earth, Google Map, Google Docs, Blogger, YouTube er bare nogle få eksempler på Google produkter.

Står helt stille

Problemet for Yahoo er ikke, at man ikke kan matche Googles teknologi eller udvalg af tilbud til brugerne. Det grundlæggende problem er, at Yahoo står tilbage som en konservativ stillestående virksomhed i omverdenen – læs: brugernes øjne.

Og på sigt kan det blive ualmindelig farligt for selskabets ellers udmærkede forretning.

Som forbrugere er flest, vil de begynde at sive det, der opfattes som bedre.

Om denne opfattelse af Google som bedre er korrekt er for så vidt underordnet. Det afgørende er, hvad den store masse af brugere mener at vide. Og siver brugerne, siver annoncekronerne.

Yahoo har sat den tidligere chef Terry Semel på porten til fordel for Jerry Yang. Men heller ikke mere end, at Terry Semel stadig sidder som bestyrelsesformand for selskabet, og har stadig en væsentlig indflydelse på kursen fremover.

At ændre image er svært – meget svært. Og det forudsætter at Yahoo! sender klare signaler til omverdenen. Om at være ny og anderledes. Cool. Alt det Semel og Yang ikke er.

Længere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere