Facebook skaber nye virksomheder

Facebook er så populært på internettet, at nogle firmaer baserer hele deres forretning på websitet.

Computerworld News Service: Deltagere ved en web 2.0-konference i San Francisco understregede Facebooks betydning.

"Vi så på Facebook-platformen, før den blev lanceret, og vi nåede frem til den konklusion, at dette kunne blive det største teknologiske paradigmeskifte siden internettets fremkomst," siger Ali Partovi, chef for iLike musiksøgetjenesten.

iLike har baseret tæt på 100 procent af sin forretning på Facebook, siger han.

"Vi foretog en stor satsning. Vi besluttede at stoppe udviklingen af vores eget website, og brugte de efterfølgende uger på at udvikle en Facebook-applikation," siger Ali Partovi.

iLike bruger deres eget web-site til at sende kunderne over på Facebook-siden.

"I løbet af 24 timer havde Facebook-registreringerne overhalet vores web-site med en kæmpe margin. I de første 12 timer registrerede 10.000 brugere sig, fulgt af 10.000 de næste tre timer og 10.000 yderligere i de efterfølgende to timer." siger Ali Partovi.

Bruger 35 procent af kræfterne

Facebook-applikationsudvikleren Slide bruger cirka 35 procent af deres kræfter på Facebook-sitet, siger Slides vicepræsident, Keith Rabois.

Slide besluttede sig for at satse på Facebook fordi det skabte et åbent miljø, der opmuntrede udviklerne til at tjene penge for første gang.

"Det har været et tidevandsskifte," siger Keith Rabois.

Facebook åbnede sluserne for en flåde af innovationer, siger Seth Goldstein, direktør for SocialMedia, der også har udviklet applikationer til Facebook. Facebook har to millioner brugere, hvoraf halvdelen benytter sitet dagligt, sagde han.

"Der er et stort engagement på Facebook-platformen." sagde Seth Goldstein.

En anden deltager ved konferencen nævnte Facebooks widgets.

"Det gode ved Facebook er, at du kan tale med dine venner gennem widgets," siger Lance Tokuda fra fotodelingstjenesten RockYou.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere