Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kritik: TDC-dominans rammer dansk bredbånd

Efter massiv kritik af betingelserne på det danske bredbåndsmarked retter flere bredbåndsselskaber skytset mod TDC. Selskabet er for dominerende, lyder kritikken.

Den økonomiske samarbejdsorganisation OECD fastslår i en ny rapport, at Danmark halter voldsomt bagefter, når det handler om billigt og hurtigt bredbånd.

TDC sidder på den altovervejende del af markedet for bredbåndsforbindelser herhjemme, og det er ifølge konkurrenterne en væsentlig del af årsagen til, at Danmark er placeret så dårligt i OECD-rapporten, som omtales i artiklen Danskerne betaler dyrt for sløvt snegle-bredbånd.

"Hvis du sammenligner vores tilbud med TDC's 160 Kbit-produkt, så får du 15 gange mere for pengene og en telefonforbindelse oven i," siger Stig Myken, administrerende direktør, Fullrate.

Galt med definitionen

Stig Myken mener i øvrigt, at der er noget galt med definitionen på bredbånd, når TDC markedsfører 160 Kbit/s og Telenor markedsfører 256 Kbit/s-produkter.

"Hvis du tog udgangspunkt i vores priser og produkter, så er jeg ikke i tvivl om, at Danmark ville stå sig ret godt i forhold til det euroæiske gennemsnit," siger Stig Myken, der vurderer, at Fullrates kunder har bredbåndsforbindelser på 10-12 Mbit/s i gennemsnit.

ComX's administrerende direktør, Finn Helmer, går endnu videre. Han mener, at bredbånd skal defineres som en forbindelse på mere end 10 Mbit/s.

"Du skal holde op med at kalde 160 Kbit/s for bredbånd. Det forvirrer markedet og er en antikveret hastighed, der ikke har noget med bredbånd at gøre," siger Finn Helmer.

Han tilføjer, at ComX senere i denne måned lancerer 40 Mbit/s-forbindelser til 599 kroner om måneden.

Prismæssigt reguleret

Carsten Dilling, der direktør for TDC Fastnet, har ikke læst hverken OECD-rapport eller Computerworlds artikel, men siger, at Danmark i langt højere grad end mange andre lande er prismæssigt reguleret.

Og så tilføjer Dilling, at TDC er lige trapperne med et 50 Mbit/s-produkt, så tilsyneladende er der masser af højhastigheds bredbåndsprodukter på hylderne.

De afspejler sig ifølge OECDs rapport bare tilsyneladende ikke i markedet.

Teleanalytiker John Strand mener, at OECD har udarbejdet rapporten på "en fuldstændig sindssyg måde," og at den ikke er det papir værd, den er skrevet på.

Ifølge Strand tager rapporten udgangspunkt i, hvad der findes af bredbåndsprodukter snarere, end hvad danskerne bruger af disse produkter.

OECD overvåger bredbåndsudviklingen i de 30 medlemslande, og i går indviede organisationen en helt ny bredbåndsportal på nettet, hvor der er input om priser, hastigheder med mere fra hele 552 udbydere af bredbånd i OECD-området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere