Artikel top billede

Danmark blandt de bedste til at regulere telemarked

Dansk teleregulering er den tredjebedste i EU, kun overgået af England og Holland. Men der er stadig svage punkter.

Dansk teleregulering er Europas tredjebedste til at regulere konkurrence på telemarkedet. Kun overgået af Storbritannien og Holland. Det er konklusionen i den årlige rapport fra interessegruppen ECTA (European Competitive Telecommunications Association)

Det er en nedgang siden sidste år, hvor Danmark indtog andenpladsen på ECTA’s Regulatory Scorecard.

Siden har Holland overhalet Danmark og er lige i hælene på Storbritannien.

Danmarks gode placering skyldes især en velfungerende reguleringsinstitution, der dog trækkes ned af lang behandlingstid.

Danmark står også svagt når det kommer til konkurrenceforvridende rabatter, oplyser rapporten.

”Det kan for eksempel være TDC’s samlerabat som de giver sine bredbåndskunder, hvis de samtidig har en telefon hos TDC. Det har konkurrenterne svært ved at imødegå, for de står ikke i samme situation,” siger direktør i Netplan, teleanalytiker Torben Rune.

Han understreger dog, at det ikke er noget, der er særligt store problemer med i praksis.

Mange ting kan forbedres

Det fremgår altså tydeligt, at der er mange områder, der stadig kan forbedres ifølge ECTA’s ideal. Det er Torben Rune enig i.

”Generelt er Danmark rigtig langt fremme i skoene og vi har en rigtig flot lovgivning, som faktisk er forbillede for mange andre europæiske lande. Det kniber bare lidt med at få nogle af tingene implementeret og få det til at køre i det tempo, der skal til for at man for alvor får glæde af lovgivningen,” siger han.

Det kan man eksempelvis se på behandlingstiden af klagesager.

”Når loven siger, at TDC skal åbne sit kobbernet, så hjælper det ikke meget, hvis eventuelle klager tager næsten to år at behandle. Så har markedet flyttet sig,” siger Torben Rune.

På trods af kritikpunkterne mener Torben Rune godt, vi kan være tilfredse med placeringen.

”Jeg tror ikke, man skal lægge så meget i, at vi er røget fra andenpladsen til tredjepladsen. Det var værre, hvis vi var røget ned på tiendepladsen. Der er stadig mange steder, hvor det meget ringe i forhold til Danmark,” siger han.

Han er dog heller ikke i tvivl om, at Storbritanniens førsteplads er yderst velfortjent.

”Storbritannien har en meget klarsynet og langsigtet telestrategi, der i virkeligheden tager hånd om en række af de problemstillinger, som vi først behandler når de opstår som problemer i Danmark. Sådan en ting som netværksneutralitet har man i årevis haft en meget klar holdning til hvordan man håndterer, mens vi ikke rigtig er begyndt at tænke på det i Danmark.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere