Artikel top billede

Bytte bytte links – og alle bliver glade

Klumme: Svensk avis har lanceret trackback, som viser et kort udsnit af de blogindlæg, hvor artiklen er nævnt, samt et link til bloggen, hvor man kan læse hele indlægget.

Det svenske aftonbladet.se tillader ikke kommentarer til artiklerne, men har åbnet for trackback, og det giver tilsyneladende pote.

Trackback betyder, at aftonbladet.se viser et kort udsnit af de blogindlæg, hvor artiklen er nævnt, samt et link til bloggen, hvor man kan læse hele indlægget.

Trackbacken bliver oprettet automatisk, når en blogger skriver et indlæg på sin blog og indsætter et link til en artikel på aftonbladet.se.

Automatikken sørger for, at aftonbladet automatisk linker tilbage.

Linker generelt meget

Bloggere linker generelt meget til medier, men de får sjældent links den anden vej.

Men nu, hvor aftonbladet kvitterer med et link tilbage til bloggeren, vil bloggeren selvfølgelig hellere linke til aftonbladet end til et andet medie.

Svenske bloggere er glade, for de får trafik fra et af Sveriges mest besøgte websteder.

Aftonbladet er glad, for de får flere links og flere læsere, som måske ikke plejer at besøge aftonbladet.se.

Desuden får de en debatfunktion, som er meget nemmere at håndtere end almindelige kommentarer.

Tvivlsom kvalitet

Kommentarer er ofte anonyme og – som vi også har set her i landet – ofte af meget tvivlsom kvalitet.

Bloggerne benytter som regel deres eget navn, og deres indlæg er af højere kvalitet end de hurtige kommentarer.

Ifølge den svenske pr-mand, Hans Kullin, som blogger på adressen kullin.net, er antallet af links til aftonbladet.se vokset med 12 procent i den første måned med den nye trackback-funktion.

Trackback er en rigtig god ide for medier, som har vanskeligt ved at styre kommentarerne men gerne vil have respons fra læserne.

Ulempen ved trackback er, at det er svært at have en egentlig dialog, men hvis den dialog har en tendens til at mudre og ikke giver megen værdi, kan man nok undvære den.

Hvis man vil genere Aftonbladet kan man selvfølgelig oprette en blog på et par minutter, for eksempel på wordpress.com eller blogger.com, og så skrive et perfidt indlæg med et link til aftonbladet.se, men det er lidt mere besværligt end at skrive en kommentar, og der er tilsyneladende ikke mange, der gider gøre sig den ulejlighed.

Desuden er det ikke hele blogindlægget, der vises efter artiklen på aftonbladet.se, men kun et kort udsnit, så skaden er til at overse, hvis det skulle ske.
 
Mig bekendt er der ingen medier herhjemme, der har forsøgt noget tilsvarende.

De er så småt begyndt at linke ud til andre medier, men de er ikke meget for det, for de vil helst holde på de besøgende og prøver tydeligvis at bilde dem ind, at deres websted er det eneste på nettet.

Måske kan trackback lave om på det. Det er en slags handel: Hvis du giver mig et link, giver jeg dig et link.

Begge parter får noget ud af det.

Claus Sølvsteen er partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere