Artikel top billede

Softwarefejl årsag til dansk masse-spam

En fejl i en ny applikation hos indkøbsforeningen Rabatus betød, at nogle medlemmer modtog tilbudsmail mere end 100 gange, og at samtlige modtagere var offentlige.

Indkøbsforeningen Rabatus masse-spammede i går op mod 1.000 af sine medlemmer ved at sende den samme mail til modtagerne mere end 400 gange.

Derudover var alle modtagernes mailadresser at se for enhver i modtagerfeltet, hvilket er i strid med Datatilsynets regler for udsendelse af e-mail.

"Vi har lavet en ny applikation, der skulle gøre det lettere og bedre at sende nyhedsmails, og det var i den, at der var en fejl, som medførte, at nogle af vores medlemmer fik mailen mange gange," forklarer Martin Andersen, direktør, Rabatus.

Også fejlens skyld

Rabatus-direktøren henviser til samme applikationsfejl for at forklare, hvorfor samtlige modtagere af nyhedsmailen kunne se ikke bare deres egen adresse, men også samtlige andre modtagere.

"Det er meget beklageligt, at det kunne ske, men vi har undskyldt overfor vores medlemmer og har kun modtaget nogle få udmeldelser på grund af det her," siger Martin Andersen.

Indkøbsforening for medlemmer

Rabatus.dk er en handelsportal eller indkøbsforening, der tjener penge på at henvise sine brugere til andre netbutikker. Hjemmesiden gik i luften sidste efterår med det formål at skaffe sine medlemmer rabat og har indtil videre formået at knytte 350 butikker til foreningen.

Rabatus.dk deler efterfølgende den opnåede rabat med brugerne. En lignende model bruges af hjemmesiden EnGodSag.dk, hvor overskuddet doneres til godgørende formål i stedet for at ryge tilbage til medlemmerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere