Artikel top billede

En win-win situation, mener Ulrik Spork, firmand for de danske venturekapitalister. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

IBM-penge til danske firmaer kan blive win-win

Der kan være meget stort udbytte at hente i, at IBM vil investere friske venture-penge i danske teknologi-selskaber, mener Ulrik Spork fra sammenslutningen af venturekapitaliser.

Læs også: IBM klar med venture-kroner til danske firmaer.

Formand for den danske sammenslutning af venturekapitalister, DVCA, Ulrik Spork, mener klart, at det er en win win- situation for danske it-virksomheder, at IBM står klar med en stor pose penge.

”Alle danskbaserede ventureselskaber og deres investorer kan have stor glæde af at få internationale og indsigtsfulde investorer som IBM med,” siger han til Computerworld.

Under forudsætning af, at IBM håndterer det på den rigtige og professionelle måde, kan virksomhederne opnå stort udbytte.

”Den rigtige og professionelle måde vil ofte være, at en strategisk investor som IBM er med uden at have for stor indflydelse”, understreger han.

Struktur altafgørende

Heri er strukturen afgørende for succesen.

”Hvis investeringen bliver organiseret på den rigtige måde, kan selskabet tilføje nogle vigtige kompetencer og et godt netværk, som kan være supplement til dem, som dets investorer har i forvejen,” fortæller formanden.

Det afgørende er at strukturere det, så det ikke risikerer at sætte begrænsninger for udviklingen af selskabets strategi.

Ifølge Ulrik Spork har venture-udviklingen de sidste to tre år været positiv på biotek og it.

"Når og hvis danske it-virksomheder får checken fra IBM, vil den positive effekt ved at have IBM med plus at man får mere kapital, et supplerende netværk, indsigt til udviklingen, for selskaber som IBM har erfaring fra industrien og implementering af ny teknologi," siger han.

Han mener samtidig, at det kan blive meget nyttigt i form af såkaldt ’endorsement value’ som det giver at have tiltrukket en signifikant investor med et godt navn.

"Det vil være godt for selskaberne," siger Ulrik Spork.

Læs også: IBM klar med venture-kroner til danske firmaer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere