Artikel top billede

Nu er det knald eller fald for Pirate Bay

I denne uge kan det blive knald eller fald for svenske Pirate Bay. Senest torsdag skal den svenske anklage-myndighed nemlig sigte Pirate Bay eller droppe sin sag.

Computerworld News Service: Svenske anklagere har indtil torsdag at rejse sigtelse mod The Pirate Bay, som er en af de mest brugte søgemaskiner til at finde musik og film på internettet.

Den deadline blev sat af en svensk domstol sidste år, efter The Pirate Bay bad myndighederne tilbagelevere servere, som var blevet beslaglagt ved en ransagning, fortæller Peter Sunde, der er med til at drive The Pirate Bay.

Anklagerne kan sigte op til fem mennesker, der alle er associeret med The Pirate Bay, for at yde hjælp til overtrædelse af copyright-love, fortæller Peter Sunde.

Han fastholder dog, at The Pirate Bay ikke overtræder svensk lovgivning.

Ikke ulovligt

"Der står ingen steder, at det, vi gør, er ulovligt," udtaler Sunde.

The Pirate Bay er en søgemaskine for torrents, som er små informations-filer, som gør, at indhold kan downloades via BitTorrent-protokollen.

Det betyder, at indholdet ikke ligger på The Pirate Bays servere, men i stedet på brugernes computere.

Når en torrent læses ind i et BitTorrent-program, starter den download af en fil, som deles fra andre computere på BitTorrent-netværket.

Servere uden for Sverige

Torrent-søgemaskiner er kommet i juridisk stormvejr før, og The Pirate Bay har siden sat servere op udenfor landets grænser for at undgå yderligere problemer med de svenske myndigheder.

Peter Sunde fortæller, at han har modtaget 4.000 sider materiale fra anklagerne som dokumentation for deres efterforskning.

The Pirate Bay har tidligere været skydeskive for musik- og filmindustrien, som siger, at den muliggør pirateri af indhold under copyright og burde lukkes.

BitTorrent i sig selv er nu en mindre virksomhed, som lovligt bruger P2P (peer-to-peer) teknologi.

I 2005 omarbejdede den sin søgemaskine, og fjernede links, der pegede videre til indhold under copyright.

The Pirate Bay tjener penge på reklameannoncer på sitet, selvom Peter Sunde fortæller, at overskuddet kun dækker hosting og hardwareudgifter.

Sitet har for nylig offentliggjort, at det har nået 10 millioner brugere med omkring en million torrents.

Dette er ikke den eneste juridiske sag, der involverer The Pirate Bay.

Sidste september anlagde The Pirate Bay sag mod medievirksomheder, der havde hyret MediaDefender, et firma, der specialiserer sig i at forstyrre P2P-netværk i håbet om at gøre det for frustrerende at fildele.

The Pirate Bay påstår, at MediaDefender angreb dets drift ved at distribuere falske torrent-filer og andre metoder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere