Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft i kødet på defensiv Google med Yahoo-bud

Microsofts milliard-bud på Yahoo kommer i kølvandet på et skuffende kvartalsregnskab fra Google, der nu vil få kamp til stregen på det indbringende online-annoncemarked.

Verdens største softwareselskab Microsoft bringer sig med et aggressivt bud på Yahoo i offensiven i forsøget på at vippe søgeselskabet Google af pinden på det lukrative online-annoncemarked.

Google har hidtil været lidt af en børsdarling og virket urørlig. Blandt andet takket være en stribe opkøb – eksempelvis af DoubleClick - der har konsolideret søgeselskabets førerposition på markedet.

Men i dag offentliggjorde Google et skuffende kvartalsregnskab for fjerde kvartal 2007, hvor søgekæmpen solgte internettjenester for 17 milliarder kroner, hvilket var noget mindre end Wall Street-analytikerne forventede.

Google-aktien faldt

Samtidig måtte Google igen lægge ører til kritik af, at selskabet er lige lovlig fedtet med oplysninger om økonomiske forventninger og fremadrettede forretningsmæssige tiltag, end analytikerne er vant til fra teknologiselskaber.

Det gik ud over Google-aktien, der faldt små ni procent i kølvandet på offentliggørelsen af kvartalsrapporten. Google har dermed mistet 29 procent af markedsværdien på mindre end tre måneder.

Googles kvartalsregnskab og øjeblikkelige finansielle form står dermed i skarp kontrast til sidste uges kvartalsregnskab fra Microsoft, der kunne melde om stor fremgang og en rekordindtjening, som overraskede analytikere positivt.

Derfor er det et Microsoft i en økonomisk topform, der – hvis det lykkes at få Yahoo-aktionærerne til at takke ja til købstilbuddet – giver selskabet chance for at etablere en meget omfattende internetforretning, som på en række nøgleområder kan hamle op med det, Google i dag har at tilbyde.

Halter efter Google

Samtidig slipper Yahoo og Microsoft for at slås med hinanden og kan i stedet bruge kræfterne – og pengene - på at bekæmpe den fælles fjende, Google.

Hvis Microsoft og Yahoo smelter sammen, vil de stadig halte langt efter Google. Ifølge analysefirmaet Hitwise blev 65 procent af alle søgninger i USA i december foretaget med Google.

Den nærmeste rival, Yahoo, lå på 21 procent. Her efter kommer MSN.com med syv procent og Ask.com med fire procent. Sammenlignet med året før var der tale om en stigning på fem procent for Googles vedkommende og en procent for Yahoo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere