Artikel top billede

Retsprocessen er sat i gang i Pirate Bay-sagen

Tele2 har modtaget justifikationssag fra IFPI. Dermed er retsprocessen sat på skinner i sagen om fogedrettens kendelse vedrørende spærring af The Pirate Bay.

Efter et møde i Telekommunikations-industrien i mandags ønskede Tele2 ikke umiddelbart at udtale sig om, hvorvidt selskabet havde besluttet sig for at gå videre med sagen om fogedrettens kendelse vedrørende spærring af The Pirate Bay.

Men efter at have hørt fra de enkelte selskaber, er holdningen klar.

"Vi har fuld opbakning blandt alle selskaber til at køre sagen. Det er således en samlet branche, der støtter Tele2," siger regulatorisk chef i Tele2, Nicholai Pfeiffer.

Processen sat i gang

Og IFPI har da også allerede taget næste skridt i sagen.

Musikselskabernes organisation har nemlig sendt justifikationssagen, hvor det juridiske grundlag for fogedrettens kendelse efterprøves, til tele2.

"Vi har modtaget justifikationssagen fra IFPI, og så går der et større apparat i gang, hvor der skal udarbejdes lidt mere omfattende processkrifter i sagen," siger Nicholai Pfeiffer.

Om selve skrivelsen fra IFPI siger han.

"Justifikationssagen ligner utroligt meget den stævning, vi fik i selve fogedsagen. IFPI anvender, som jeg har forstået, de samme argumenter, som man har gjort indtil nu."

Retsprocessen

Med modtagelsen af justifikationssagen går en større proces dermed i gang.

Næste skridt er, at Tele2 skal udarbejde et svarskrift, som IFPI så igen får mulighed for at kommentere på.

Sådan kører det frem og tilbage til sagen er tilstrækkeligt skriftligt belyst.

Når denne del er overstået kommer den formelle retssagsbehandling, hvor parterne har mulighed for at indkalde vidner.

Nicholai Pfeiffer tør ikke spå om, hvor længe processen vil tage, "men det vil nok ikke være afklaret inden for de næste par måneder."

Tele2 går samtidig efter at køre sagen i Landsretten.

Når selskabet går direkte efter at få sagen efterprøvet netop der er det, fordi det mener, at sagen er principiel.

"Vi synes ikke, at der på nuværende tidspunkt er en indiskutabel klarhed omkring, hvorvidt internetudbydere er forpligtet på europæisk plan. Vi må konstatere, at der synes at være en anden opfattelse i Danmark end for eksempel vores naboland Sverige," siger Nicholai Pfeiffer.

Støtte fra branchen

Nicholai Pfeiffer fortæller videre, at branchen vil bakke Tele2 op både økonomisk og ved at sparre med selskabet i de juridiske og tekniske spørgsmål.

"Der bliver udfordringer med at få redegjort for, hvorfor denne form for fremgangsmåde (at udbyderne skal blokere hjemmesider, red.) er uhensigtsmæssig. Der vil også være en del tekniske elementer, der vil være behov for at kunne sparre om på tværs af selskaberne," siger han.

Den økonomiske støtte går blandt andet til at føre sagen, hvilket ifølge Nicholai Pfeiffer vil koste mellem 200.000 og 600.000 kroner. Et beløb, der vil stige yderligere, hvis sagen ender med at gå videre til Højesteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere