Artikel top billede

Analytikere vurderer, at Steve Jobs værdi for Apple er i størrelsesordenen 77 milliarder kroner.

Steve Jobs skjulte kræftsygdom i ni måneder

Apple holdt topchefens kræftsygdom hemmelig i ni måneder. Skulle selskabet have informeret de intetanende aktionærer?

Hvis direktøren er syg, har aktionærerne så krav på at få det at vide?

Det spørger det toneangivende medie, Fortune, om, efter det er kommet frem, at Steve Jobs i ni måneder gik med kræft i bugspytkirtlen, uden at Apple videregav den information til aktionærerne.

Apples topchef fik i oktober 2003 konstateret kræft i bugspytkirtlen. En sygdom, der normalt er lig med en dødsdom.

Heldigvis for Steve Jobs var det dog i stedet en sjælden form for kræft i bugspytkirtlen, hvor udsigterne for helbredelse er gode ved operation. Men Steve Jobs, som er buddhist, valgte at prøve alternative metoder for at blive rask, frem for at blive opereret med det samme.

Således gik der ni måneder, før han droppede de alternative metoder og blev opereret - og helbredt for sygdommen.

To tell or not to tell

På direktionsgangen i Apple diskuterede en lille gruppe indviede, hvorvidt man skulle oplyse aktionærerne om, at selskabets frontmand, der af mange ses som uerstattelig, var syg.

Man frygtede, at nyheden om en syg Steve Jobs ville føre til et massivt fald i Apple-aktien, og efter konsultationer med en række advokater blev konklusionen, at Apple ikke var forpligtet til at offentliggøre information af den karakter.

Steve Jobs blev opereret 31. juli 2004 og sendte herefter en e-mail til medarbejderne om situationen.

Aktien faldt 2,4 procent dagen efter nyheden.

"Det var meget traumatisk for os," siger en af de få personer, som Steve Jobs betroede sig til, til Fortune.

"Vi holder virkelig meget af Steve, og det var en stor risiko for selskabet også. Det var en meget emotionel og meget svær tid. Dette var en side i eventyret," siger personen, som ønsker at være anonym, videre til Fortune.

Apple, der var på randen af fallit, da Steve Jobs i 1997 returnerede til selskabet, er i dag 523 milliarder kroner værd, og analytikere vurderer, at værdien for Apple, af at have Steve Jobs som topchef, ligger i omegnen af 77 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere