Artikel top billede

Musikbranche vil jagte skoleelever for piratkopiering

Musikindustrien i Norge vil holde skoler ansvarlige for elevernes eventuelle piratkopiering. Dansk skoleleder vil have undersøgt juraen, hvis det samme sker i Danmark.

I disse dage får omkring 3.000 norske skoler et brev fra organisationen Piracy Kills Music, hvori der står, at skolerne kan holdes økonomisk ansvarlige, hvis skolens elever henter ulovligt kopieret musik via skolens computere, skriver Dagens Næringsliv.

Kampagnen er sponseret af den norske musikbranche, og både kunstnere, pladeselskaber og brancheorganisationer er involveret, skriver avisen.

I Danmark har formand for fagforeningen Skolelederne, Anders Balle, ikke hørt om, at den danske musikbranche skulle have noget lignende på trapperne herhjemme.

Men dumper der et lignende brev ind på en danske skole, ville han først undersøge juraen bag.

"Vi skal have fundet ud af, om det er skolen, der er ansvarlig, eller den enkelte, der er ansvarlig," siger han.

Hvis skolen kan holdes ansvarlig for elevernes eventuelle ulovligheder, er skolerne nemlig nødt til at tage højde for situationen, fortæller formanden.

"Det er da selvfølgelig stærkt problematisk, hvis skolen kan stilles til ansvar for det," siger Anders Balle.

Ikke de store problemer

Generelt mener Anders Balle ikke, at der er de store problemer på danske skoler med elevernes brug af skolens udstyr i forhold til piratkopiering.

"Det har ikke været en problemstilling, der har været bragt frem, og jeg kender ingen konkrete eksempler. Men det skulle da undre mig, om det ikke skete i et eller andet omfang," siger Anders Balle

I Norge møder musikbranchens kampagne skarp kritik fra uddannelsesforbundet leder, Helga Hjertland.

-Der stilles krav til digitale kompetencer, og eleverne skal bruge computere i alle fag. Så kan skolerne ikke tage ansvar for hvad eleverne til enhver tid foretager sig. Det er et urimeligt krav," siger hun til Dagens Næringsliv.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra IFPI omkring en eventuel lignende kampagne herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere