Artikel top billede

Guideix-kunde: Kunøes moral indretter sig efter loven

Ib Kunøe har moral efter den danske lovgivning, ikke efter hvad vores forældre har opdraget os til, lyder anklagen fra et selskab, som har kæmpet i rettten med Kunøes Guideix gennem de seneste seks år.

Kort tid efter, at Anders Andersen Rengøring havde skrevet kontrakt med leverandøren af virksomhedssystemer Guideix, begyndte leverancen at gå skævt.

"Rengøringsselskabet havde dengang 600 medarbejdere, der ikke kunne bruge virksomhedens it-system, for det virkede slet ikke," fortæller Steen Witthøfft, der er advokat for Anders Andersen Rengøring.

Guideix kunne ikke klare det

Planen var, at Guideix skulle strikke en ERP-løsning (Enterprise Resource Planning) sammen, der virkede i rengøringsbranchen, men "det formåede virksomheden ikke."

Siden 2003 har virksomheden kæmpet med Guideix i retten og fået medhold i stort set alle sine krav.

Kontrakten med Guideix blev ophævet, kontraktbeløbet er blevet tilbagebetalt, og Rengøringsselskabet har fået medhold i, at Guideix skrev for store fakturaer.

Betaler også erstatning

Endelig faldt der for nogle dage siden dom i Østre Landsret om, at Guideix yderligere skal betale Anders Andersen Rengøring en erstatning på 100.000 kroner plus omkostninger.

"Vi overvejer en anke, fordi erstatningen slet ikke står i forhold til de reelle tab, selskabet har lidt," siger Steen Witthøfft.

Nu er det bare ikke længere så nemt, for investoren Ib Kunøe, der ejer Guideix, har købt samtlige aktiver ud af Guideix og flyttet dem over i et nyt selskab for at slippe for flere tab.

Ib Kunøe siger på sin side, at Anders Andersen Rengøring nægter at udlevere tal, der kan kaste lys over de tab, selskabet har lidt på grund af Guideix' fejlslagne ERP-projekt.

Ud over den igangværende tvist med rengøringsselskabet truer den norske grossist NorEngros med at trække Guideix i retten.

Nogle snydepelse

Anders Andersen, direktør for Anders Andersen Rengøring har ikke meget til overs for Ib Kunøes forretningsmæssige moral.

"Ib Kunøe har moral efter dansk lovgivning, ikke efter hvad vores forældre har opdraget os til," siger han.

Anders Andersens moral-angreb har Ib Kunøe ikke meget til overs for:

"Jeg kunne bare have ladet selskabet gå konkurs, så havde de ansatte stået med håret i postkassen. Men det gjorde jeg ikke. Anders Andersen har fået alt sit dækket, og så mener han, at han skal lige have lidt ekstra.

Jeg har lagt mange penge i selskabet for at køre det videre, og så dukker der nogle lig i lasten op, og dem har jeg i realiteten ikke noget som helst med at gøre. Så hvordan han kan sige, at min moral er anløben, det har jeg meget meget svært ved at forstå," siger Ib Kunøe.

Konkursbegæringen var indgivet

Kunøe tilføjer, at da han trådte til som investor, da havde Guideix allerede indgivet en konkursbegæring.

"Det vil sige, at det var mellem konkursbegæring og skifteretten, at jeg tog fat. Så hvordan han (Anders Andersen, red.) kan sige, at hans problemer har noget med mig at gøre, det er da bare fordi manden ikke forstår noget som helst," siger Ib Kunøe.

Advokat Witthøfft har udbedt sig regnskabsmæssige oplysninger vedrørende balancen i det nye Guideix-selskab, lige som advokaten også forsøger at få kastet lys over, hvor meget Ib Kunøe har betalt for de aktiver, han selv ejede, og som flyttes over i et selskab, som han også ejer.

"Hvis det viser sig, at der ikke er nogen værdier i selskabet, så skal vi jo ikke smide gode penge efter dårlige," siger Steen Witthøfft.

Ankefristen er fire uger, så til den tid vil det vise sig, om Anders Andersens Rengørings advokat vurderer, om der er mere at komme efter i det 'nye Guideix'.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere