Artikel top billede

Cybercity-chef: Fjern samlerabat for alle TDC-kunder

Bredbåndsselskabet Cybercity vil ikke udsende opsigelser på vegne af TDC i samlerabatstriden. TDC kan bare afskaffe samlerabatten for alle kunder, lyder det. Nej, samlerabatten er lovlig, svarer TDC.

Det er ikke korrekt, når TDC påstår, at man ikke kan fjerne samtalerabatten lovligt uden at bede konkurrenterne om hjælp.

Sådan lyder meldingen fra Cybercity efter, at TDC har meddelt, at teleselskabet vil bede konkurrenterne om at udsende opsigelsesbreve til 65.000 kunder på TDC's vegne.

"Det er indiskutabelt, at TDC taler mod bedre vidende, når selskabet siger, at TDC ikke ved hvordan man skal bringe sig ud af det problem, selskabet er havnet i. TDC har i detaljer beskrevet, hvad det vil indebære at efterleve påbud over for de offentlige myndigheder," siger direktør for regulatoriske forhold i Cybercity, Jesper Hansen.

Bring samlerabatten til ophør

"Ansvaret for at løse problemet ligger udelukkende hos TDC. Nu gælder det for TDC om at stoppe de taktiske manøvrer og i stedet overholde loven."

Cybercity har svært ved se det logiske eller rimelige i, at TDC's konkurrenter skal redde selskabet ud af den nuværende situation.

Løsningen er i stedet at fjerne samlerabatten for samtlige TDC-kunder, mener Cybercity.

Her henviser Cybercity blandt andet til TDC's klage over IT- og Telestyrelsens afgørelse af 20. februar 2008, hvor selskabets advokat Martin Dahl Pedersen, Kromann Reumert, skriver, at den eneste eventuelle alternative løsningsmodel er at "bringe samlerabatmodellen til ophør".

På denne måde vil TDC kunne bringe sin hidtidige praksis til ophør på lovlig vis, lyder det fra Cybercity.

FORTSÆTTES

Aftalen er lovlig

Men sådan ser TDC's koncerndirektør Carsten Dilling ikke på sagen.

"Det er ikke samlerabatten, der er erklæret ulovlig. Og når samlerabatten er lovlig og skal bestå, ser vi ingen grund til at skrive til vores egne kunder, for der skal rabatten køre videre. Det kan den som sådan også for konkurrenternes kunder," siger koncerndirektør Carsten Dilling fra TDC.

Han peger samtidig på, at udsendelse af breve til samtlige TDC-kunder vil medføre udgifter på millioner af kroner alene i porto.

Derfor ligger det mere lige for at bede konkurrenterne om hjælp til udsendelse af de 65.000 breve.

"Det eneste problem i håndteringen af det er, at vi kun kan tilbyde at administrere det på konkurrenternes vegne, hvis de pågældende kunder meddeler, at de gerne vil have rabatten," siger han videre med henvisning til det fogedforbud mod TDC, der forhindrer selskabet i at skrive til de berørte kunder.

"Det er fair nok. Det er derfor, vi tilbyder at betale for portoen for brevene, hvis Cybercity vil være servicemindede over for selskabets egne kunder," siger Carsten Dilling.

Trækker sagen i langdrag

Cybercity's direktør mener dog, at TDC blot forsøger at trække sagen i langdrag.

"TDC's samlerabat er nået til vejs ende. TDC må gøre som enhver anden ansvarlig virksomhed og rette sig efter de meget klare kendelser, der er kommet fra myndighederne i denne sag," siger Jesper Hansen fra Cybercity.

"Det er ikke klædeligt, at TDC forsøger at trække denne sag yderligere i langdrag. Den praksis, der ligger bag TDC's samlerabat har været ulovlig fra dag ét."

Carsten Dilling henviser derimod til den nyligt indgåede politiske aftale i Folketingets teleforligskreds, hvor man er enedes om en 50/50-løsning, der medfører at halvdelen af rabatten kan ligge dels på telefonabonnemenetet, dels på bredbåndsabonnementet frem for som nu, hvor hele rabatten ligger teleforbindelsen.

"Det betyder, at samlerabatten består og fremover fortsat vil have samme størrelse, men at den deles mellem selskaberne. Og det har vi ingen problemer med," siger Carsten Dilling.

Telia også lunken over for TDC's tilbud

Juridisk direktør i Telia, Jens Ottosen-Støtt, mener dog heller ikke umiddelbart, at TDC's nye forslag lyder som en nem fremgangsmåde.

"Det virker som om, der er et praktisk problem. Hvis en kunde har bredbånd hos os, ved vi jo ikke hvilken udbyder, den kunde har sin fastnetforbindelse hos," siger juridisk direktør i Telia Jens Ottosen-Støtt.

Han understreger, at Telia endnu ikke præcist ved, hvad TDC's forslag går ud på.

"Umiddelbart har vi dog svært ved at se, hvilken proces, TDC mener, vi kan gennemføre lovligt på det grundlag. Men vi vil kigge på det, når vi får mere information fra TDC," siger Jens Ottosen-Støtt.

"Det er et problem, TDC selv har skabt, men hvis der er et hensyn at tage til kunderne, vil vi da godt være med til at sikre, at vores kunder får den nødvendige information."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere