Artikel top billede

Telenor vil fusionere med Telia

Norske Telenor vil købe svensk-finske TeliaSonera og har allerede sat banker i gang med at se på mulighederne for et opkøb af Nordens største teleselskab.

En ny, nordisk telemastodont kan være på vej i støbeskeen.

Ifølge Svenska Dagbladet, der citerer kilder involveret i processen, planlægger norske Telenor nemlig at købe Nordens største teleselskab, svensk-finske TeliaSonera.

Telenor, der i Danmark ejer blandt andet Sonofon og Cybercity, har ifølge den svenske avis fået bankerne Nordea og JP Morgan til at kigge på mulighederne for et opkøb.

Det er France Telecoms nylige interesse i TeliaSonera, der har fået Telenor til at skubbe på for en handel.

De to selskaber indledte allerede for et år siden en dialog, hvor flere muligheder for de to selskaber blev diskuteret, og tidligere topchef for TeliaSonera Anders Igel skal have været en varm fortaler for en aftale.

Fusion vil skabe telegigant

En af grundene til de to selskabers interesser i en fusion er vækstmarkederne i Østeuropa og Asien, hvor begge selskaber står stærkt.

Samtidig vil et fusioneret Telenor-TeliaSonera stå for 64 procent af det svenske mobilmarked.

Der har også tidligere været fusionsplaner mellem Telenor og Telia, men den svenske regering, der ejer over en tredjedel af aktierne i TeliaSonera og den norske regering, der ejer over halvdelen af aktierne i Telenor kunne dengang ikke blive enige om betingelserne, og handlen faldt til jorden.

Derfor fusionerede Telia i stedet med finske Sonera og blev til TeliaSonera.

TeliaSonera og Telenor har henholdsvis 100 og 143 millioner abonnenter på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere