Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Jobkartel-sagen i korte træk

Tilbage til artiklen: Hemmelige jobkarteller kan først forbydes i 2013

November 2004

Claus Hjort konkluderer efter en høring, at han ikke har et "fyldestgørende" overblik over omfanget af de hemmelige aftaler, hvilket gør det svært at lovgive om aftalerne.

September 2006

Under en retssag kommer det frem, at it-virksomheden WMData har over 300 jobkartel-aftaler med leverandører og kunder. Flere fagforbund kræver lovindgreb.

Oktober 2006

Claus Hjort meddeler, at omfanget af de hemmelige aftaler skal kulegraves, og de hemmelige aftaler bør forbydes. Ministeren siger i et interview, at han kun kender til ét konkret eksempel på jobkartel-aftaler, nemlig WMData.

November 2006

Computerworld afslører, at A.P. Møller – Mærsk hindrer medarbejdere i at tage job hos IBM og omvendt. Allerede i 2005 blev Claus Hjort informeret om den omfattende jobkartel-aftale, da en ansat hos Mærsk sendte ham et brev.

December 2006

"Det er bare om at komme i gang". Sådan lyder Claus Hjorts opfordring til fagforeningerne om at lægge sag an mod virksomheder, der indgår i hemmelige jobkarteller. Det er ministerens reaktion på, at en IBM-ansat trækker sin arbejdsgiver i retten og kræver 200.000 i erstatning.

December 2006

Computerworld afslører, at Beskæftigelsesministeriet selv stavnsbinder sine ansatte i jobkartel-aftaler.

December 2006

På et samråd lover beskæftigelsesminister Claus Hjort atter engang, at de hemmelige aftaler vil blive forbudt.

Marts 2007

"For tyndt et grundlag at lovgive på", skriver ministeren i et brev til organisationerne, der har indsendt høringssvar til hans udvalg, der skal lave et lovforslag.

Marts 2007

Computerworld afslører, at udvalget end ikke har kontaktet SKAT, Statsministeriet, Socialministeriet og Undervisningsministeriet, der alle er blevet afsløret i at havde indgået hemmelige jobkartel-aftaler.

Marts 2007

Claus Hjort og DF meddeler, at de alligevel vil forbyde hemmelige aftaler og fremlægger et lovudkast.

April 2007

Fagforeninger kritiserer lovforslaget. "Det vil direkte forringe arbejdstagernes vilkår," lyder det.

Maj 2007

Claus Hjort trækker lovforslaget tilbage, fordi arbejdsmarkedsudvalget har "bedt ham om det" oven på den omfattende kritik.

September 2007

Claus Hjort fremsætter et nyt lovforslag.

April 2008

Der bliver stillet 35 kritiske §20 spørgsmål til Claus Hjorts nye lovforslag, som Advokatrådet kritiserer som lov-sjusk.

April 2008

Advokatfirma Kromann Reumert kritiserer Claus Hjorts lovforslag mod hemmelige jobkarteller. It-ansatte vil i praksis næppe modtage kompensation, lyder det.

Få hele overblikket over sagen om de hemmelige jobkarteller.

Tilbage til artiklen: Hemmelige jobkarteller kan først forbydes i 2013




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere