Artikel top billede

Simulator-firma konkurs midt i mobildata-boom

Dansk firma bag netværks-simulator til mobildata er gået konkurs. Det sker netop som udbygningen af mobilt bredbånd boomer hos teleoperatørerne.

"Vi var for tidligt ude i forhold til, hvor hurtigt markedet bevægede sig."

Det siger Erik H. Nielsen, der indtil 24. april var administrerende direktør i it-firmaet Commwyse. Den dag slap pengene nemlig op, og firmaet gik konkurs, fortæller direktøren, der selv er medstifter af firmaet, og som brugte tirsdagen på at pakke sammen på firmaadressen.

Firmaets hovedopgave har bestået i udviklingen og lanceringen af en simulator til planlægning af datatrafik på operatørernes mobilnet.

Et produkt, som Comwyse i løbet af årene har investeret 24 millioner kroner i. Ifølge Erik H. Nielsen et færdigudviklet produkt møntet på netværksoperatører med eget net, og som netop nu alle sætter antenner op i døgndrift for at indfri de krav om 80 procent dækning, som UMTS-licenserne kræver.

"Alle troede på, at det ville komme i gang for nogle år siden, men det skete ikke. Det er faktisk først her på det seneste, med turbo 3G, at det rigtigt er begyndt at gå stærkt," siger Erik H. Nielsen.

Firmaet havde kort før konkursen endelig fat i den lange ende med en stor kunde og et marked, der er vendt. Men så løb firmaet altså tør for penge, fortæller Erik H. Nielsen.

"Nu er behovet kraftigt stigende. Og det gør det endnu mere ærgerligt. Det er meget træls," siger Erik H. Nielsen.

Ideen er sikret

Ifølge direktøren er den idé og den know-how, som produktet bygger på, pakket ind, så det er muligt at sælge til et andet selskab, hvor det kan køres videre.

"Det har vi gjort os meget umage for," siger han.

Men det er for tidligt at vurdere, om den mulighed skal realiseres, fortæller Erik H. Nielsen. Firmaet er sammen med kurator ved at finde ud af om det skal ske.

"Vi skal ud og vurdere interessen for det," siger han.

Commwyse har ifølge direktøren næsten ingen gæld. Men som han siger, går man konkurs, fordi man ikke kan betale sine regninger. Alligevel er firmaet sluppet for større gæld.

"I et selskab som det her er langt den overvejende del af omkostningerne lønninger og den forpligtigelse, der ligger i at have medarbejdere," siger Erik. H. Nielsen, der var direktør for syv ansatte i Commwyse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere