Artikel top billede

Googles annonce-format banker alt og alle

Annonce omsætningen i USA steg med 26 procent i 2007. Samtidig forblev det Google-dominerede søgeformat markedets største.

Computerworld News Service: Annoncer tilknyttet søgninger stod for 41 procent af den samlede omsætning på det amerikanske marked, hvilket er et procentpoint mere end året før.

I 2007 voksede søge-annoncering med 30 procent, hvilket er med til at forklare den fortsatte succes for Google, som dominerer dette annonce-format.

Dette forklarer også, hvorfor Microsoft forsøger at komme ind på markedet for internet-annoncering.

Indtil videre har virksomheden ikke levet op til sin målsætning på området på trods at store investeringer.

Microsoft har sagt, at et af nøgleelementerne i virksomhedens annonce-strategi er at kunne konkurrere på lige fod med Google.

Skærm-annoncer, der inkluderer formater som for eksempel bannere, sponsorater og video stod for 34 procent af omsætningen i 2007.

I denne kategori er det Yahoo, der sidder på den dominerende position, mens Google har en mindre position. Det tredjestørste format er rubrikannoncer.

55 procent af omsætningen på markedet kommer fra virksomheder, der annoncerer med enten produkter eller services. For eksempel detail, fritids og underholdningsfirmaer. Udbydere af finansielle services står for 15 procent af al markedets omsætning.

I 2007's tredje kvartal blev der brugt 25 milliarder kroner på annoncering, og i årets fjerde kvartal ramte dette tal 29 milliarder, lyder det fra IAB (Interactive Advertising Bureau).

De 10 største annonceringsvirksomheder stod for 70 procent af al omsætning i USA, og Top 50 over virksomheder på markedet stod for 89 procent.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere