Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander har syltet valg-redegørelse i et år

Helge Sanders bebudede redegørelse om e-valg har været færdig i et år, men er ikke sendt ud. Den langsomme proces kritiseres af både Dansk Erhverv og kommunerne.

I fredags kunne Computerworld fortælle, at Helge Sander endnu ikke havde leveret en redegørelse om elektroniske valg, som han bebudede helt tilbage i marts 2007.

I dag modtog Computerworld så redegørelsen, som er dateret til maj sidste år.

Men redegørelsen har tilsyneladende samlet støv i Videnskabsministeriet eller IT- og Telestyrelsen.

I hvert fald har hverken it-ordførerne eller de kommuner, som vil til at forsøge sig med e-valg, set noget til rapporten.

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er skarp i sin kritik af den syltede redegørelse.

Organisationen har flere gange tidligere slået til lyd for potentialerne i e-valg.

"Vi kan ikke forstå, at ministeren fortæller, at det skal undersøges, og så hører vi ikke mere til det," siger Christain Ohm, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

Han mener, at det er alt for bagstræberisk, når regeringen tøver med at indføre ny teknologi, som kan lette processerne i forbindelse med valg. Både af hensyn til demokratiet, men lige så meget af hensyn til det arbejde, som er forbundet med valghandlingen.

"Det er bare med at komme i gang med forsøgene," siger Christian Ohm.

Kommuner: Vi skal i gang med det samme

Hos KL undrer chefen for center for borgerbetjening og it sig over den langsomme proces med at få gang i udviklingen af elektroniske valg i Danmark.

"Vi har den holdning, at vi vil rykke på det nu. Og vi synes, det er helt oplagt at bruge Europa-parlamentsvalget og kommunalvalget til nogle forsøg. Det er vigtigt, at vi kan øve os," siger Jakob Harder.

Han kan ikke forstå, at Velfærdsministeriet nu har stillet spørgsmålstegn ved det principielle i elektronisk stemmeafgivning.

"Det er tåbeligt at forbigå den chance, som vi har nu," siger Jakob Harder.

KL har ventet på redegørelsen fra Videnskabsministeriet, men har altså endnu ikke set den.

"Vi har heller ikke fået fulgt op, men når der nu er nogle kommuner, der vil prøve det af, så skal de ting jo være på plads," siger Jakob Harder med henvisning til redegørelsen.

S-ordfører stiller spørgsmål

Det var mandag ikke muligt at få en kommentar fra Helge Sander, da han ikke vil udtale sig, før han har svaret på et spørgsmål om redegørelsen i Folketinget.

Det er socialdemokraternes it-ordfører Ole Hækkerup, som har spurgt ministeren til redegørelsen.

Også den radikale ordfører Morten Helveg Petersen vil forhøre sig ved ministeren.

"Jeg vil tage sagen op med ham, og så må han forklare, hvorfor det har taget så lang tid," siger Morten Helveg Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere