Artikel top billede

Firefox 3 runder 6,8 millioner downloads

Verden over har brugere hentet den nye browser, og tallet stiger fortsat. Danmark står for 35.000 downloads indtil videre.

Efter en lidt bumpet lancering, med henholdsvis manglende tidsangivelse og problemer med at følge med efterspørgslen, kan Mozilla godt holde fyraften med god samvittighed. Den nye Firefox er hentet i over fire gange så mange eksemplarer som sin forgænger, indenfor det første døgn.

Gav efter for presset

Selv om man forsøger at sætte en verdensrekord, er man ikke forskånet for ulykker. Det måtte Mozilla, holdet bag Firefox, sande i går klokken 19 dansk tid, da version 3 blev tilgængelig for de mange fans på verdensplan.

Næsten øjeblikkeligt steg trykket til enorme højder, som man kunne forvente, og med cirka 14.000 downloads i minuttet, blev der trukket omkring 13 GB i sekundet ned fra serverne i ren download-trafik. Samtidig var nysgerrigheden helt i top, og oveni de 13 GB/s, oplevede Mozillas servere 2 GB/s trafik, alene fra besøgende på hjemmesiden.

Der er tid endnu

Det medførte at Mozillas servere blev presset helt i bund, og inden længe gav de efter for presset. De oprindelig 24 timer, som rekorden skal sættes indenfor, er derfor udvidet med den nedetid, som Mozilla mener at have haft.

Derfor slutter rekordforsøget først klokken 20.16 i aften dansk tid, og ikke klokken 19, som det oprindeligt var meningen. Har du endnu ikke hentet Firefox 3, kan du altså stadig nå at være med i rekordforsøget.

Selvom den østlige halvkugle er ved at være godt i gang med at få hentet Firefox 3, ser serverne ud til at være i bedre stand nu. Det samlede antal downloads stiger hastigt, men alle hjemmesider fungerer efter hensigten.

Mens der i skrivende stund er hentet 6,8 millioner udgaver af Firefox 3, hvor Mozilla havde håbet på 5 millioner, står danskerne for over 35.000 hentede udgaver. Det overstiger væsentligt de 8.000, som op til dagen havde vist interesse og angivet af de ville hente den nyeste Firefox.

Download: Firefox 3




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere