Artikel top billede

Ny chef og nedjustering rammer VMware hårdt

Virtualiseringsgiganten VMware har erstattet sin administrerende direktør og medstifter Diane Greene med en Microsoft-direktør og nedjusteret forventningerne, hvilket fik kursen til at falde dramatisk.

Nyheden om nedjusterede forventninger til omsætningen fik virtualiseringskoncernen VMwares aktiekurs til at falde med en fjerdedel, skriver IDG News Service.

Nedjusteringen kom samtidig med annonceringen af, at VMware sætter sin hidtidige administrerende direktør og medstifter Diane Greene på porten og erstatter hende med Paul Maritz, der kommer fra Microsoft.

VMware fortæller ikke noget om, hvorfor Greene skal erstattes med Microsoft-direktør Maritz, selv om det antydes i meddelelsen, at beslutningen er bestyrelsens og ikke Greenes egen.

En dårlig undskyldning

At udskiftningen af selskabets øverste chef kommer samtidig med annonceringen af en lidt lavere omsætning end hidtil forventet, kan opfattes som, at den lavere omsætning er Diane Greenes skyld.

"Men det, tror jeg, er bare en dårlig undskyldning," siger Thomas Bittmann, vicepræsident hos analysehuset Gartner, til IDG News Service.

Diane Greene har bygget VMware op til, hvad koncernen er i dag, en af verdens absolut største inden for virtualisering med 90 procent af verdens 1.000 største virksomheder blandt sine kunder.

Konkurrenterne kommer

Hidtil har der kun været en forsvindende lille konkurrence til VMware, men nu er ikke mindst Microsoft på banen med sidste måneds lancering af sin Hyper-V virtualization software, og også Citrix kan nu noget med virtualisering med produktet XenServer software.

Spørgsmålet er ifølge IDG News Service, om Diane Greene er så meget lig med VMware, at den nye chef får svært ved at gøre sig gældende.

Under alle omstændigheder er analytikerne enige om, at VMware bliver nødt til at sætte priserne ned, hvis selskabet skal gøre sig håb om at holde fast i sin dominerende position på markedet for Virtualiseringssoftware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere