Artikel top billede

SAP-kunder tvinges over på dyrere support-løsning

SAP vil fra januar tvinge kunderne over på selskabets luksus support-niveau. Det giver bedre support - men også højere priser. "Brok dig," lyder rådet fra analytiker.

Computerworld News Service: SAP's kunder vil fra januar 2009 blevet overført til selskabets højt-placerede enterprise-support, der blev lanceret i maj, meddeler SAP.

Det vil betyde, at mange af SAP's kunder vil få et højere service-niveau end i dag, men også, at der venter højere priser forude.

Den såkaldte Enterprise-support vil erstatte de hididige muligheder, der hedder Standard og Premium. Den nye ordning inkluderer support døgnet rundt, løbende kvalitetets-tjek, rådgivning og avanceret support, når det drejer sig om at implementere udvidelser til selskabets ERP-pakker, hedder det.

Nuværende SAP-kunder, som allerede er blevet overflyttet, vil allerede nu begynde at modtage ydelserne, men vil først opleve prisstigninger til januar, meddeler SAP.

Forrester-analytiker Ray Wang skriver i en kommentar, at det efter alt at dømme er pres fra konkurrenter som Oracle, der har ført til trækket.

Han nævner også SAP's nylige beslutning om at neddrosle udrulningen af selskabet on-demand Business ByDesign-produkt til mellemmarkedet. SAP har meddelt, at selskabet har brug for først at se, om der er nok penge i projektet.

SAP's "manglende evne til at skalere BBD på en en omkostnings-effektiv måde samt forsinkelserne i at føre BBD over på den nye NetWeaver 7.1-platform har ført til massive tab af potentiel omsætnings-vækst," siger Wang.

Ray Wang noterer desuden, at SAP har fastholdt prisen for vedligeholdelse på 17 procent af licens-prisen i mere end 10 år.

"Vedligeholdelses-afgifter fortsætter med at underminere værdien af de faste licenser. Med 22 procent af netto-prisen betaler kunderne, hvad der svarer til to gange den faste licens, i løbet af en typisk ejercyklus på 10 år," siger han.

Han anbefaler, at kunder begynder at overveje at lade vedligeholdelse overgå til alternative leverandører og samtidig protestere til SAP over prisforøgelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere