Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Firefox vil understøtte open source video

Næste version af Firefox kan give open source videosoftware et boost. Den næste udgave af browseren kommer til at understøtte det åbne Ogg Theora.

Computerworld News Service: Mozilla nærmer sig langsomt udgivelsen af en ny version af Firefox, der kan være med til at øge brugen af open source video-software.

Firefox 3.1, som er den næste store udgivelse planlagt til starten af næste år, vil sandsynligvis understøtte et nyt html-tag specifikt til at embedde video på websider. Firefox 3.1 vil også understøtte det åbne video-codec Ogg Theora.

Firefox-udviklere udtalte ved et udviklingsmøde i sidste uge, at de er begyndt at arbejde på indbygget Ogg Theora-understøttelse, og prototyper af browseren med den nye funktionalitet er allerede tilgængelige.

Koden, som den ser ud indtil videre, er stadig ufærdig, skriver Chris Double, som er softwareingeniør hos Mozilla og har stået i spidsen for projektet, "men det er en start hen imod at bruge et fælles codec på tværs af alle platforme, og det vil forbedres, idet vi nærmer os 3.1-udgivelsen."

Når opgraderingen er færdig vil Firefoxbrugere ikke længere være nødt til at downloade et plugin for at afspille Ogg Theora-indhold. En anden fordel, der bliver trukket frem, er, at webudviklere blot kan bruge et <video>-tag for at markere indhold, i stedet for at behøve JavaScript til at afspille en video.

Virvar af formater

Video på nettet er i disse dage et virvar af forskellige softwareformater og -produkter, heriblandt Apples QuickTime, Microsofts Windows Media, Adobes Flash og RealNetworks RealPlayer. Deres plugins er som regel gratis, men så tjener de penge på at sælge streaming-servere og software til encoding.

Nogle ser den kommercielle interesse i dette som potentielt skadelig for nettet, da indhold, der er "låst" i et bestemt format, kan blive utilgængeligt på grund af forandringer i en leverandørs produktudviklingsplaner.

Videoer i formater som .avi kan konverteres til Ogg Theora ved brug af VLC, en open source medie-streaming-server, -afspiller og -converter fra VideoLAN-projektet. En anden open source-converter er ffmpeg2theora.

Firefoxs arbejde vil strømline leveringen af video til brugere, skriver en blogger ved navn J5 på sin blog.

"Det kalder jeg frihed - at gøre det muligt for de, der foretrækker åbne formater, at levere deres indhold uden barrierer mellem dem og deres slutbrugere," skriver J5.

Opera er med

Opera Software har allerede implementeret <video>-html-tagget i sin browser, Opera. Virksomheden udtalte i sidste måned at have udgivet versioner af sin seneste browser, der understøtter Ogg Theora til styresystemerne Windows, Linux og Mac OS X.

"Det er en så åbenlys forbedring, i forhold til hvordan det hidtil har været at have med online video at gøre, at det virkelig får en til at tænke over, hvorfor det har taget så lang tid," skriver it-konsulent Ben McIlwain på sin blog. "Vi er adskillige år inde i online video-revolutionen allerede (ledt an af giganter som YouTube), så det er kun rimeligt, at vi endelig får indbygget videounderstøttelse i browsere."

Disse tiltag af Mozilla og Opera kan ses som et slag imod Microsoft, som dominerer browsermarkedet. Tal fra Net Applications fra sidste måned viser, at Internet Explorer har en markedsandel på 73 procent sammenlignet med Firefox på 19 procent og Opera på 0,69 procent.

Ogg Theora er ikke understøttet i Internet Explorer 7. Det er en ældre kompressionsmetode sammenlignet med Adobes Flash 9, som bruger den seneste H.264-teknologi, og som bruges på fremtrædende websites såsom Googles YouTube.

Wikimedia Commons bruger dog Ogg Theora-formatet til video.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere