Artikel top billede

Lene Espersens it-flagskib udskudt igen

Domstolsstyrelsens store modernisering af tinglysningen bliver først klar til januar. Den nye forsinkelse skal give tid til at gennemteste systemet.

Et af de mest ambitiøse danske it-projekter målt efter international målestok er endnu engang blevet forsinket. Den digitale tinglysning, som skulle være taget i brug for et halvt år siden, er igen blevet forsinket. Nu skal den ansvarlige minister, justitsminister Lene Espersen (K), og Folketingets finansudvalg informeres om forsinkelsen.

Forsinkelsen kommer, efter systemet, som skulle stå klar lige efter påske, ikke var færdigt. Leverandøren CSC fik skylden for problemerne, men denne gang understreger Domstolsstyrelsen, at CSC ikke er årsag til den ekstra forsinkelse.

Projektet, som i alt koster i omegnen af 350 millioner kroner, holder ifølge Domstolsstyrelsen tidsplanen, men for at sikre at systemet er gennemtestet. Det er især samspillet med de nye systemer, der skal tages i brug i banker og kreditinstitutioner, som skal tjekkes.

"En sikker kobling mellem systemerne er helt afgørende, for man skal huske på, at der er meget betydelige værdier involveret i tinglysningen," siger Sørup Hansen, der er projektleder i Domstolsstyrelsen for digitaliseringen af tinglysningen, i en pressemeddelelse.

Målet er at gøre det langt hurtigere at få en tinglysning igennem systemet. I dag tager det ti dage, og med det nye system kan processen gennemføres i løbet af sekunder.

Banker i venteposition

Bankerne og realkreditinstitutterne, som i vidt omfang står for papirarbejdet, når danskerne handler med huse og fast ejendom, har sideløbende med det offentlige tinglysningsprojekt udviklet nye systemer, som skal lette arbejdet for pengeinstitutternes medarbejdere og frigøre tid til rådgivningsopgaver.

Det er samspillet mellem systemerne i banker og realkreditinstitutter og den digitale tinglysning, som skal testes i november og december. Derfor har Domstolsstyrelsen efter aftale med Finansrådet og Realkreditrådet valgt at udskyde premieredatoen på den digitale tinglysning.

Det nye system åbner efter planen 12. januar for borgerne og banker og realkreditinstitutter bliver koblet på i slutningen af januar.

Den digitale tinglysning er flere gange blevet fremhævet af Domstolsstyrelsen som et meget ambitiøst projekt, som ikke findes andre steder. Derfor bliver den digitale tinglysning, trods forsinkelserne, også den første af sin art i Europa, hvis den bliver lanceret efter den seneste tidsplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere