Se brevet fra IBM til Københavns Kommune

Tilbage til artiklen: IBM løfter omsider sløret for dansk gigant-nedbrud.

Via aktindsigt har Computerworld fået adgang til brev, som IBM sendte til Københavns Kommune som forklaring på nedbrud 9. april.

Her hedder det blandt andet:

Nedbruddet var forårsaget af et loop af data udvekslet i infrastrukturen som gav anledning til 100 procents CPU-udnyttelse på nogle af de større netværksenheder (Core Routers) i infrastrukturen. På grund af den høje belastning var disse netværksenheder ikke i stand til at videresende kundetrafik.

Den kritiske situation opstod efter en kundekonfiguration af en 2nd RSPAN session (Remote SPAN) på tværs af switche for at tillade sporing af nogle data for kunden. Dette forårsagede en uventet reaktion fra switchen.

Ændringen i konfigurationen var en rutinehåndtering og en "Business as usual" operation og er ikke i strid med vores procedurer for ændringshåndtering. Ingen kunne have forudset at konfigurationsændringen kunne forårsage et intensivt loop af data, som udløste det kritiske nedbrud.

Skift til backup router løste ikke problemet, idet forudsætningerne for fejltriggeren - konfigurationsændringen - også gjaldt denne router.

I løbet af eftermiddagen blev den switch som genererede 'datastøjen' isoleret fra netværket, hvilket løste problemet for de fleste kunder. Da vi efterfølgende fik elimineret den definition, som reelt udløste problemet i den isolerede switch, blev driften helt normaliseret for de resterende kunder.

En række "her og nu" ændringer af vores procedurer for ændringshåndtering, incidenthåndtering og softwareopgraderingersamt tekniske anbefalinger er blevet gennemført for at sikre et endnu mere robust miljø og forhindre disse problemer i at opstå igen."

Tilbage til artiklen: IBM løfter omsider sløret for dansk gigant-nedbrud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere