Artikel top billede

CSC på vej mod strejke

Omkring 200 akademikere indgav i går strejkevarsel til CSC. Ledelsen og akademikerne står stejlt overfor hinanden. Og det er ikke lønkrav, der skiller de to parter.

Skal 200 akademikere hos CSC flytte datoen for udløb af deres overenskomst til 1. marts i stedet for 1. juni, der er den nuværende dato?

Det spørgsmål er så vigtigt for både de berørte akademikere og CSC's ledelse, at de 200 medarbejdere, som er organiserede i Dansk Magisterforening, i går indgav strejkevarsel til CSC Danmarks ledelse.

Det betyder, at CSC om otte uger kan blive ramt af strejke, hvis ikke parterne finder et kompromis inden.

Lønkrav udgør en del af uoverensstemmelsen. CSC Danmarks ledelse blev mødt med et krav om en seks procents lønstigning om året.

Et krav som næstformand i Dansk Magister-
forening Frederik Dehlholm fortæller er blevet skåret ned til 4,99 procent lønstigning om året. Han henviser til, at den generelle lønstigning det seneste år har været 4,9 procent.

Stor afstand

Men det, der for alvor skiller parterne, og som kan betyde, at CSC kan blive ramt af strejke om otte uger, er spørgsmålet om datoer.

CSC's ledelse vil have akademikernes overenskomst til at følge samme kalender som de store LO og DA-overenskomster for på den måde at kunne være på linje med de øvrige overenskomster og afgørelser i forligsinstitutionen.

"Vi vil gerne have et modent forhold til fagforeningerne, hvor vi har de samme mål om at tage os af medarbejderne og vores forretning," siger Ivor Canavan, der er direktør for den danske del af CSC og også topchef for CSC i de nordiske lande.

"Vi mener, at vi gør det bedst, hvis vi flytter os til normen i det danske samfund med alle aftalerne med fagforeningerne på en tidsfrist, så de ikke er anderledes, separate eller på den måde bedre stillet end andre," siger Ivor Canvan, som tilføjer, at det ikke handler om at presse fagforeningerne ud i en konflikt.

Men den fælles dato falder ikke i Frederik Dehlholm og akademikernes smag, fordi de mener, at det vil stille dem dårligere.

"Hvis vi bliver trukket i forligsinstitutionen sammen med en masse andre, så fylder vi ikke særlig meget," siger Frederik Dehlholm, som altså mener, at det bliver svært at mødes med ledelsen på dette punkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere