Artikel top billede

Ny OpenOffice er klar med mange opgraderinger

Open source-folkets bud på en komplet kontorpakke kommer i dag i en ny version. Den bejler blandt andet til Microsofts dokumentformat.

I dag frigives den nyeste version af den gratis kontorpakke OpenOffice.

Der er kommet en række betydelige opgraderinger, herunder støtte for Microsofts .docx-filformat, der har vundet stor udbredelse i forbindelse med software-gigantens Microsoft Office 2007.

Det er samtidig præcis otte år siden, at OpenOffice-projektet blev sat i søen, efter at Sun frigav koden til selskabets StarOffice, der er den kontorpakke, der ligger til grund for OpenOffice.org.

Dagen fejres således med en ny version.

Nyt startcenter

Den første forskel man bemærker, når man åbner OpenOffice 3.0, er det nye startcenter.

Herfra kan man blandt andet vælge at oprette et nyt dokument, et nyt regneark, en ny præsentation eller en ny database.

Herudover kan man gå direkte på nettet for at hente information om OpenOffice eller hente nye udvidelser.

Og muligheden for at hente udvidelser er et afgørende elementet i OpenOffice.

Denne mulighed findes nemlig også i Firefox, og den har været medvirkende til, at en stor fanskare foretrækker Mozilla-browseren.

Sun har allerede skabt en udvidelse, der kan importere og redigere i PDF-filer. Også ordbøger kan installeres som udvidelser, og der findes en danske udgave.

Et par andre vigtige nyheder i OpenOffice 3.0 er forbedret støtte for Mac OX, mulighed for at flere kan arbejde sammen om et regneark og naturligvis en lang række fejlrettelser.

OpenOffice er gratis, findes på dansk og kan hentes til XP, Vista, Mac OS X og Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere