Artikel top billede

Coolshops marketingchef Jacob Risgaard studerer billedet af den uindbudte gæst.

Coolshop frikendt for at filme indbrudstyv

Ejerne af spilforhandleren Coolshop blev i dag frifundet i en sag, hvor de var anklaget for at lægge billedoptagelser af en indbrudstyv på internettet.

Tyven kunne ikke genkendes på billederne, og det var grunden til, at de tre ejere af spilforhandleren Coolshop i dag blev frikendt for at krænke en indbrudstyv ved at lægge billeder af ham på internettet.

Anklageren havde før sagen anbefalet Datatilsynet at lade sagen falde, men tilsynet insisterede ifølge Coolshops marketingdirektør Jacob Risgaard på at føre sagen af "principielle grunde."

Mange indbrud

I løbet af få måneder havde Coolshop fem gange besøg af indbrudstyve, hvilket fik ledelsen til at lægge links til en cirka to minutter lang flashvideo på nettet i håb om, at det kunne hjælpe politiet med opklaringen af de mange indbrud.

Efterfølgende blev Coolshop anklaget for at have offentliggjort såkaldt personhenførbare data, det vil sige billeder, der afslører tyvens identitet, og det må man ikke ifølge persondatalovens paragraf 26a.

Nylonstrømpen blev afgørende

Anklagen blev fastholdt på trods af, at der på den dør, som tyven brød ind gennem, står, at lokalet er videoovervåget, og der står også, at man ved at gå gennem døren accepterer at deltage i Coolshop tv.

Skiltningen formildede ikke dommeren, som udelukkende frikendte Coolshop, fordi tyven ikke kunne genkendes på billederne, fordi han havde en nylonstrømpe over hovedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere