Artikel top billede

Gaardboe: Jeg vil være iværksætter igen

Tidligere topchef og stifter af Columbus IT Michael Gaardboe drømte om iværksætteri på sit gamle chefkontor. Nu skal drømmen udleves.

I går meddelte Columbus IT, at topchef Michael Gaardboe træder tilbage fra posten.

Han indtræder i stedet i bestyrelsen, mens Claus E. Hansen bliver ny direktør i det selskab, Michael Gaardboe selv var stifter af.

"Jeg drømte om iværksætteriet. Det bliver meget regneark, langtidsplaner og budgetter som administrerende direktør," siger Michael Gaardboe til Computerworld.

Han forklarer, at han aldrig ville have taget et lignende job i et firma, som han ikke selv havde stiftet.

Men nu skal iværksætter-drømmen udleves.

Gode ideer i skuffen

"Jeg har en masse gode ideer, men skal have fundet den rigtige. Ni ud af 10 ideer i it-branchen bliver aldrig til noget," siger han.

Michael Gaardboe har dog lovet sig selv ikke at springe ud i noget de næste tre til seks måneder, da han vil være sikker på hvilke projekter, der er værd at kaste sig over.

Udover iværksætteriet og bestyrelsesposten hos Columbus IT har han fået tilbud om at træde ind i en række andre bestyrelser.

"Dertil kommer, at jeg har fået tilbudt nogle investeringsmuligheder, som jeg skal have set på," siger Michael Gaardboe.

Han fortæller, at arbejdstiden vil blive sat en del ned.

"Jeg regner med, at gå fra 70 timer til en arbejdsuge på under 40 timer," siger han.

Men med de nye projekter har vi ikke set det sidste til Michael Gaardboe i it-branchen.

"Nej, det er helt sikkert," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere