Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Helge Sander bøjer sig i kabelklipningssag

Danmark skal arbejde for at forhindre administrativ lukning af internetforbindelser. Det gik Helge Sander (V) med til under et hastesamråd i Folketinget onsdag.

Danmark skal arbejde på at europæere ikke kan afskæres fra internettet ved en administrativ afgørelse. Det blev konklusionen, da videnskabsminister Helge Sander (V) i dag mødtes med Folketingets Europaudvalg.

Ministeren var - inden et møde med hans EU-kolleger i morgen - kaldt i hastesamråd for at forklare, hvad der er op og ned på situationen.

Det var nødvendigt, efter hans afløser på et møde i fredags, sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K), havde fejlinformeret udvalget.

I dag samledes politikerne så igen om det runde bord, hvor Europaudvalget bliver orienteret om EU-politikken.

Videnskabsministeren slog fra begyndelsen af mødet fast, at det forslag, som Europaparlamentet har fremsat for at sikre borgerne mod administrative lukninger af internetforbindelser, ikke er skrevet ind i den nuværende forligstekst.

Det fik et bredt flertal af partier til at kræve, at ministeren skulle arbejde for at få ændringsforslaget med i teksten.

Og det endte med, at videnskabsministeren gav sig uden den store kamp.

Flertal for ændring

Før Helge Sander bøjede sig, understregede ministeren dog, at det forslag, der ligger lige nu, ikke åbner for, at der vil kunne indføres wn såkaldt "tre gange og du er ude"-politik i Danmark.

En melding som fik ministerens partifælle Michael Aastrup Jensen til at gå i brechen for ministeren.

"Jeg er lettet, efter ministeren har forsikret, at vi ikke vil få indført "three strikes" ad bagdøren," lød det fra Michael Aastrup Jensen.

I den anden ende af det store mødelokale, hvor Europaudvalget holder sine møder, røg armen straks i vejret på den radikale Lone Dybkjær, som kort tid efter understregede, at der var mere principielle spørgsmål i spil.

"Vi samarbejder om nogle overordnede værdier i Europa," lød det fra Lone Dybkjær, som understregede, at det ikke blot er danskernes adgang til internettet, som skal sikres, men alle europæeres.

Det erklærede Dansk Folkepartis Pia Adelsteen sig som tilhænger af. Og med opbakning fra Socialdemokratiet, hvis ordfører, Benny Engelbrecht, påpegede spørgsmålets alvor, endte Helge Sander med at tilkendegive, at han vil arbejde for at få formuleringerne med i teksten.

"Vi markerer, at vi ønsker forslag 138 taget med. Det vil jeg ikke have et problem med, hverken som regeringsmedlem eller for Venstre," konstaterede videnskabsministeren, som dog også slog fast, at der stadig ikke ligger en endelig version af den tekst, som ministrene skal beslutte sig for i morgen.

Ministeren fortalte desuden, at han i løbet af onsdagen forventede en opringning fra EU-kommisær for informationssamfundet Viviane Reading, selv om han indtil da kun havde hørt om opkaldet i pressen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere