Artikel top billede

(Foto: Gratis pr-foto)

AMD anklager Intel for at forhale monopolsag

De to chipproducenter AMD og Intel er røget i totterne på hinanden over en monopolsag mod Intel.

Computerworld News Service: Advanced Micro Devices anklager Intel for bevidst at forhale en EU-monopolundersøgelse på grund af Intels appel i oktober til EU's anden højeste domstol, fortæller en leder fra AMD.

Intel klagede til Court of First Instance (CFI), som er Europa-domstolen for statsstøtte og konkurrenceret, i Luxembourg over, at EU-Kommissionen, som er EU's øverste autoritet i monopolsager, skulle være "diskriminerende" og "partisk" i monopolsagen mod verdens største chipproducent.

Intel krævede i appellen adgang til AMD-dokumenter, der henvises til i EU-Kommissionens formelle sigtelser, samt en forlængelse af den deadline, der var midt i oktober for skriftlige svar på disse sigtelser. Intel overskred denne deadline uden at give noget svar.

AMD's leder for statslige relationer for Europa, Mellemøsten og Afrika, Jens Drews, afviser dette udspil fra Intel som intet andet end en skyttegravsstilling, designet til at forhale sagen.

"Dette er tilsyneladende et nyt forsøg fra Intels side på at forsinke EU-Kommissionens arbejde; et arbejde, som har afkastet beviser og formelle sigtelser om, at Intel ulovligt misbrugte sin monopolstatus," siger Drews.

Lignende argumenter lyder fra en embedsmand, der er tæt på monopolsagen. Ifølge ham vil EU-Kommissionens jurister fortsætte med at opbygge deres anklager på trods af, at Intel ikke indgav et skriftligt svar og på trods af virksomhedens appel til CFI.

Afviser at udskyde Intels deadline

EU-Kommissionen har afvist, at bevilge Intel den forlængelse, virksomheden bad om, fordi Intel allerede har fået en forlængelse i en tidligere del af sagen, fortæller embedsmanden og påpeger, at EU-Kommissionen opfyldte sin lovmæssige pligt ved at give Intel mulighed for at komme med et skriftligt svar.

Han tilføjer, at hvis monopolsagens jurister sylter sagen på grund af en afgørelse fra CFI, så vil det "være en åben invitation til virksomheder om at udnytte lignende forhalende taktikker i fremover."

Intels talsmand i London Robert Manetta afviser, at Intel forsøger at forhale processen, og forklarer, at virksomhedens appel til CFI er på grund af "fundamentale retfærdighedsprincipper."

Intel er blevet beskyldt for at misbruge sin dominerende position på chip-markedet og mere specifikt for at forsøge at udelukke sin nærmeste konkurrent AMD fra CPU-markedet.

Intel har angiveligt solgt sine chip til mindre, end de kostede at lave, og givet rabatter til en unavngiven computerproducent og detailkæde i bytte for en forpligtelse til kun at sælge Intels processorer og ikke konkurrerende produkter. Chipproducenten har angiveligt betalt computerproducenten for at udskyde lanceringen af produkter baseret på AMD-chip.

Intel hævder sin uskyld og har udtalt, at virksomheden forventer at blive frikendt for alle anklager.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere