Artikel top billede

Nødstedte forbrugere har nu fået en guide, så de undgår at drukne i de mange nye begreber om digitalt tv.

Her får du hjælp til digitalt tv

Nu er der hjælp at hente, hvis du har svært ved at finde hoved og hale i digitalt tv. Kampagnesider og ny guide giver overblikket.

Efter længere tids kritik af manglende oplysning om digitalt tv, er der nu endelig ved at komme skub i kampagnerne.

Efter kritik fra blandt andre Dansk Erhverv har DR omsider søsat et kampagnesite, der skal forklare forbrugerne, hvilken fremtid de går i møde med digitalt tv.

Nu kommer Dansk Standard også borgerne til undsætning i en ny guide, der skal gøre det lettere at træffe de rigtige valg, inden fladskærmen ryger i indkøbsvognen.

Dansk Standard gør sig normalt mest i erhvervsrettede råd og vejledning, men den ene af de to forfattere til guiden, Per Raagauge, forklarer, at en mere forbrugerrettet vejledning længe har været på tegnebordet.

"Der er nogle forbrugere, der ønsker lidt dybere kendskab til det, for at foretage de rigtige valg. Det handler om at kunne stille de rigtige spørgsmål i butikkerne," siger han.

Overskuelighed i guidejungle

Per Raahauge forklarer, at guiden først og fremmest skal klæde forbrugerne på, inden de begiver sig ud i junglen af fladskærme og tekniske begreber.

"Det handler om ikke at give penge for noget, man egentlig ikke har brug for. Eller omvendt, at man lærer at bruge de faciliteter, der er," siger han.

"Teknologiudviklingen går meget hurtigt, og vi bruger kun et hjørne af de ting, vi har. Derfor kan det let blive uoverskueligt," siger Per Raahauge.

Og selvom det altså tog sin tid, før hjælp i form af guides kom nødstedte forbrugere til undsætning, er der nu ved at være godt fyldt op.

Udover DR har også brancheorganisationen Brancheforum Digitale Medier oprettet en portal med gode råd til overgangen fra analogt til digitalt tv.

Det bifalder Per Raahauge.

"Der er mange, der gerne vil fortælle om det, og det synes jeg er alle tiders. Jo flere, der kan forklare det på den rigtige måde, des bedre," siger han.

"Selvom det er blevet gevaldigt meget billigere, end det har været før, er det stadig en stor investering, så hvorfor ikke få det optimale?" spørger Per Raahauge retorisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere