Artikel top billede

Ifølge Apple solgte Apple Store mere end 100 millioner applikationer mellem juli og september i år.

2008 blev gennembruddet for den smarte telefon

Sociale netværkssider som Facebook samt bedre 3G-netværk var med til at drive de avancerede mobiler frem, men finanskrisen kan dæmpe salget i 2009.

Telefonerne Google G1, iPhone 3G, Blackberry Storm og Nokia N97 røg alle på markedet i 2008.

Et år, som folk i telebranchen betegner som et gennembrud for de såkaldte smart phones - eller mobiltelefoner, der blandt andet kan køre fremmede programmer i telefonens styresystem.

Organisationen Mobile Entertainment Forum (MEF) udfører lobby-arbejde for underholdningsindustrien inden for mobiltelefoni. Formanden for MEF, Andrew Bud, glæder sig over det snart overståede år.

"Det var et godt år," siger han til BBC.

Andrew Bud fremhæver specielt de nye telefoners samspil med sociale netværkssider som Facebook, MySpace og Bebo som af årsagerne til, at de mere avancerede telefoner har vundet frem.

"Vi har set en fremkomst af applikationer som en helt ny indholdskategori," fortæller han videre til BBC.

Et eksempel er Apple, som solgte mere end 100 millioner applikationer igennem Apple Store mellem juli og september i år.

Analytikeren Steven Hartley fra Ovum mener, at den øgede hastighed på 3G-nettet også gør, at telefonerne bliver mere attraktive at bruge.

"3G er virkelig begyndt at levere varen. Det er igen noget, som der har været talt om i lang tid," siger Steven Hartley.

Udsigt til fald i 2009

På trods af de store fremskridt, som smart phones har gjort i 2008, forventes det, at salget falder i det kommende år.

Det vurderer analysehuset CCS Insight i en rapport, som BBC refererer. Heri heddet det blandt andet, at det faldende mobilsalg bliver det første siden 2001.

CCS Insight fremhæver finanskrisen og den sløve globale økonomi som årsagen til, at mobilsalget nu vil gå den forkerte vej.

Den eneste redning for det globale mobilsalg er en øget vækst på markeder som Kina, Indien og Afrika syd for Sahara.




IT-JOB

LB Forsikring

IT Risk Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister med skarp pen og interesse for arbejdsmiljø

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere