Artikel top billede

Intel barberer prisen på quad-core med 40 procent

Pristryk fra den nærmeste konkurrent får Intel til at med en samlet manøvre at sænke priserne på en række chip.

Computerworld News Service: Intel sænker priserne på en bred vifte af processorer brugt i bærbare og desktoppc'er.

Det gælder blandt andet nedskæringer med op til 40 procent på selskabets quad-core-processorer.

Intels Core 2 Quad Q9650-processorer er nu prissat til 1.816 kroner (316 USD), hvilket er et fald på 40 procent i forhold til prisen i december.

Prisen på andre Core 2 Quad-processorer er blevet beskåret med mellem 16 og 20 procent. Quad-core-processorerne bruges i high-end-desktopcomputere til for eksempel computerspil.

Stigende pristryk

Dette træk fra Intel kan være en reaktion på stigende pristryk fra konkurrenten Advanced Micro Devices (AMD), som for nylig har lanceret sin Phenom II quad-core-processor, der ligeledes er til den dyre ende af markedet.

AMD har prissat sine Phenom II quad-core-processorer til mellem 1.351 og 1.581 kroner (235 til 275 USD).

Intel har også skåret i prisen på sine Xeon-processorer til servere og Celeron-processorerne til bærbare med op til 48 procent.

Quad-core-processoren Xeon 3370 er nu prissat til 1.817 kroner (316 USD), hvilket også er et fald på 40 procent i forhold til prisen i december, mens prisen på Celeron 570 er blevet skåret med 48 procent fra 771 kroner (134 USD) til 403 kroner (70 USD).

Udover prisnedskæringer har Intel også introduceret tre energieffektive quad-core-processorer med markeringen "s."

Processoren Core 2 Quad Q9550s har 12 megabyte L2 cache, kører ved 2,83 gigahertz og trækker 65 watt. Prisen er på 2.119 kroner (369 USD).

Denne processor er en energieffektiv version af Core 2 Quad Q9550, som trækker 95 watt.

Intel har også introduceret processorerne Core 2 Quad Q9400s, som kører ved 2,66 gigahertz, og Core 2 Quad Q8200s, som kører ved 2,33 gigahertz. De koster henholdsvis 1.840 kroner (320 USD) og 1.409 kroner (245 USD).

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere