Artikel top billede

Walther Thygesen, direktør i telekommunikationsvirksomheden Thrane & Thrane, fyrer 90 af selskabets 700 medarbejdere.

Thrane & Thrane fyrer hver syvende

Fremgangen er gået i stå for den tidligere succesvirksomhed Thrane & Thrane. Det danske selskab fyrer 90 medarbejdere.

Den danske virksomhed Thrane & Thrane bliver nu også ramt af nedgangstiderne.

Selskabet har i dag meddelt Fondsbørsen, at det er nødvendigt at fyre 90 af de godt 700 medarbejdere. De fyrede skal hovedsageligt findes inden for produktionen af virksomhedens produkter.

Dermed ligger producenten af trådløs kommunikation sig i slipstrømmen af flere af verdens it- og teleselskaber, der alle har måtte sige farvel til medarbejdere.

Ifølge selskabets ledelse betyder fyringerne, at Thrane & Thrane sparer 30 millioner kroner årligt.

Det vil dog først stå klart, hvor meget selskabet præcist ender med at spare ved fyringerne, når selskabet 26. februar kan offentliggøre regnskabet for trejde kvartal af 2008, der hos Thrane & Thrane løber fra 1. november til 31. januar.

Supersælgeren fejlede

Thrane & Thrane er en af verdens ledende virksomheder inden for produktion af satellit-kommunikationsudstyr, og dagens fyringer markerer et brud med selskabets fortid.

Gennem årerne har Thrane & Thrane været kendetegnet ved dets succes.

For at fortsætte den succes blev supersælgeren Walther Thygesen ansat som ny direktør i september 2007. Dengang var målsætningen at fordoble virksomhedens omsætning på tre år.

Thygesen kom fra en stilling som vice president og general manager hos HP Danmark, og har desuden en fortid med topstillinger hos flere af it-branchens tunge drenge.

Udgifterne til gennemsyn

I selskabets meddelelse til Fondsbørsen forsikrer det, at salget af dets produkter stadig går efter planen, men finanskrisen har gjort markedet usikkert.

Derfor er Thrane & Thrane nødt til at sige farvel til 90 ansatte, hedder det.

Tidligere er store dele af produktionen blevet outsourcet, og nu vil udgifterne til udvikling, systemer, salg og administration også blive gået igennem med tættekam for at finde steder at spare, står der i fondsbørsmeddelsen.

De besparelser vil blive ført ud i livet i løbet af foråret og sommeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere