Artikel top billede

Apples ledelse aldeles tavs om Steve Jobs helbred

U.S. Securities and Exchange Commission undersøger nu, om Apple har misinformeret sine aktionærer om Steve Jobs sygdom. Apple selv siger ikke mere, end Jobs selv har fortalt.

Computerworld News Service: Apples ledelse afslørede ingen nye detaljer om direktøren Steve Jobs helbred, da de i går, onsdag, holdt pressemøde. Det skete samtidig med, at det i en rapport kom frem, at Apples officielle udtalelser vedrørende Steve Jobs sygdom er ved at blive undersøgt.

Steve Jobs afslørede sidste uge, at han af helbredsmæssige årsager ville tage orlov indtil slutningen af juni. Han fortalte, at hans sygdom er "mere kompleks", end han først havde troet, da han 5. januar afslørede, at hans nylige vægttab var resultatet af en hormonel ubalance.

"Det er Steve, der er direktør for Apple, og han har tænkt sig stadig at være involveret i alle større, strategiske beslutninger, mens Tim vil overtage det daglige ansvar," sagde Peter Oppenheimer, der er økonomidirektør for Apple.

Det er nøjagtig det samme, som firmaet sagde i sidste uge.

Da han blev spurgt, om han ville overtage jobbet permanent, hvis det viser sig, at Steve Jobs ikke kommer tilbage, svarede Tim Cook, at Apples stærke kultur betyder, at firmaet ville kunne klare sig godt under mange forskellige mennesker i den nuværende ledelse.

"Vores firmas værdier er ekstremt rodfæstede. Vi tror på, at vi eksisterer for at skabe fantastiske produkter, og det vil ikke ændre sig," sagde han.

Tim Cook pointerer, at lige meget hvem, der sidder som direktør, så vil disse værdier betyde, at Apple vil klare sig rigtig godt.

Steve Jobs gennemgik i 2004 en operation for kræft i bugspytkirtlen, og sidste år satte hans magre udseende gang i rygterne om, at den karismatiske direktør igen havde dårligt helbred. De mange spekulationer har startet en debat om, i hvor høj grad firmaer bør informere deres aktionærer om ledernes helbred.

Officiel undersøgelse

Ifølge en Bloomberg-rapport, der blev frigivet onsdag, er det amerikanske finanstilsyn, SEC, ved at undersøge, om Apple har misinformeret aktionærerne i deres officielle udtalelser vedrørende Steve Jobs helbred.

Rapporten citerer en anonym kilde, der er "bekendt med emnet", og den pointerer i øvrigt, at en undersøgelse ikke i sig selv betyder, at SEC har beviser for, at Apple har handlet forkert. SEC afviser at udtale sig om emnet.

Det er ikke helt klart, hvor meget folk i Apple kender til detaljerne vedrørende Steve Jobs helbred. Men Jobs selv har gjort meget ud af at forsikre medarbejdere og aktionærer om, at ledelsen støtter ham helt og holdent.

"Som administrerende direktør vil jeg stadig være involveret i større strategiske beslutninger, mens jeg er væk," skrev han i sidste uges brev til de ansatte.

"Og ledelsen støtter denne plan fuldstændigt," understregede Steve Jobs.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere