Artikel top billede

Rapport: Online udviklingsplatforme stadig umodne

Cloud computing og online udviklingsplatforme er endnu på et umodent stadie, fastslår Gartner.

I kølvandet på den cloud computing-bølge, der ruller ind over it-verdenskortet i disse år, finder man de onlinebaserede udviklingsplatforme, der bruges til at udvikle de software-as-a-service (SaaS).

Hos analysehuset Gartner har man valgt at kalde de nye udviklingsplatforme for 'service-enabled application platforms' (SEAP), andre kalder tendensen platform-as-a-
service (PaaS).

"SEAP's er det fundament, som software-as-a-service-løsninger bliver bygget på," udtaler Gartner- analytiker Mark Driver.

Selvom der allerede er godt gang i udviklingen på området, vurderer Gartner, at der endnu vil gå adskillige år, inden der er tale om mainstream-teknologi.

"I 2015 vil cloud computing være blevet tilpasset og den foretrukne løsning til mange applikations-udviklings projekter," lyder det fra Gartner.

Mange løsninger

Hos Salesforce forsøger man at skabe en forretning på selskabets egen udviklingsplatform, Force.com. Google har sin App Engine, Amazon sin Elastic Compute Cloud, og Micosoft satser på sin Azure-platform.

Blandt de mindre spillere på markedet finder man selskaber som Bungee og Heroku.

Gartner forudser, at modningen af markedet over de kommende år vil finde sted i tre perioder.

Frem til 2011 vil markedet være præget af pionerer og 'opdagelsesrejsende', hvorfor brugerne anbefales at satse på de udviklingsprojekter, der kan give afkast inden for en overskuelig periode.

Mellem 2010 og 2013 vil markedet for online platforme opleve en konsolidering, og i den periode kan man godt satse på projekter, der strækker sig over en tre til fem år, mener Gartner.

Fra 2012 og frem i tiden forventer analytikerne, at markedet for online udviklingsplatforme vil være modnet, og at de resterende spillere på sigt vil levere åbne platforms-løsninger, der er i stand til at tale sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere