Artikel top billede

LCD-skærme koster... Fire topchefer er allerede dømt, tre netop tiltalt i sag om ulovlige, konkurrenceforvridende prisaftaler.

Flere direktører tiltalt i kartelsag om LCD-priser

Endnu tre direktører er blevet tiltalt for deres angivelige roller i en kunstig høj fastsættelse af priser på LCD-paneler.

Computerworld News Service: Ifølge det amerikanske justitsministerium er tre direktører tiltalt i kartelsagen, efter fire andre direktører for nylig erklærede sig skyldige og fik bøder på titusinder af dollars samt fængselsstraf.

Ifølge de nye tiltaler skulle Cheng Yan Lin, som er Chunghwas tidligere formand og administrerende direktør, Wen Jun Cheng, som var assistent vice president for salg og marketing hos Chunghwa og Duk Mo Koo, som er tidligere executive vice president og salgsdirektør for LG have indgået ulovlige, konkurrenceforvridende prisaftaler på TFT-LCD-paneler.

Disse paneler bruges i computerskærme, bærbare, tv og mobiltelefoner.

Ifølge det amerikanske justitsministerium mødtes de tre mænd i Taiwan, Korea og USA mellem 2001 og 2006 for at aftale priser på deres LCD-paneler. De forsøgte også at skjule deres kartelvirksomhed og holde deres møder hemmelige, påstår det amerikanske justitsministerium. Lin og Cheng bor begge i Taiwan, mens Koo bor i Korea.

Bøder på flere milliarder

Cheng og Koo står over for straffe på tre års fængsel og bøder på omtrent to millioner kroner, mens Lin står over for en fængselsstraf på 10 år og en bøde på næsten seks millioner kroner.

Disse bøder kan dog blive forhøjet til det dobbelte af, hvad de måtte have tjent på deres ulovligheder, eller det dobbelte af hvad forbrugerne har tabt, påpeger det amerikanske justitsministerium.

I januar erkendte tre andre direktører fra Chunghwa og en fra LG sig skyldige i den samme kartelsag og blev idømt mellem seks og ni måneders fængsel og bøder på op til 290.000 kroner.

Også deres virksomheder må bøde for sagen. Efter en afgørelse i december indvilgede LG at betale en bøde på 2,3 milliarder kroner, og Chunghwa indvilgede i at betale en bøde på 373 millioner kroner.

Sharp har også erklæret sig skyldig i sagen og er blevet idømt bøde på næsten 690 millioner kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere