Artikel top billede

Henrik Poulsen, administrerende direktør og koncernchef i TDC, præsenterede i dag en mere effektiv virksomhed, men også en virksomhed under pres på omsætningen.

TDC's omsætning falder, men effektiviteten stiger

Opdateret 10.28: Som ventet gik det danske teleselskabs omsætning tilbage i 2008, men effekten af Jens Alders gennemførte reduktioner slår igennem.

Allerede inden TDC i dag offentliggjorde årsregnskabet, havde selskabet lagt op til, at omsætningen i 2008 ville ligge under det forrige års niveau. Det spændende i regnskabet var derfor, om selskabet kan øge indtjeningen ved at være mere effektiv. Noget tyder på det.

"Set over hele året kan vi være tilfredse med resultatet. Det stærke fokus på omkostningsreduktioner har betydet, at vi har været i stand til at sikre en pæn indtjeningsfremgang," siger TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, i en pressemeddelelse.

Henrik Poulsen overtog jobbet som topchef i virksomheden efter Jens Alder i november. Den forrige topboss havde i sin tid som koncernchef arbejdet for at gøre virksomheden mere effektiv. Effekten af det fremgår af den såkaldte EBITDA-margin, der er resultatet før afskrivninger set i forhold til omsætningen. Den steg med godt to procentpoint fra 31,8 i 2007 til 33,9 procent i 2008.

Netop EBITDA-marginen var det, som Jyske Banks aktieanalytiker Robert Jakobsen i går fremhævede som vigtigt, når teleselskaber aflægger årsregnskab.

"Indtjeningen eller marginen på fastnetkunder ligger højere end på mobiltelefoni og bredbånd. Derfor er det vigtigt for de her selskaber at have konstant fokus på omkostningerne for at kunne fastholde en margin på niveau med året før," forklarede Robert Jakobsen i går til Computerworld.

Poul Ernst Jessen, aktieanalytiker hos Danske Bank, sagde i går, at TDC's teleselskab i Schweiz, Sunrise, også var interessant at følge, fordi de her har gennemført en række effektiviseringsrunder. På trods af det, er det gået den forkerte vej for Sunrise.

Fald i omsætningen - nedbragt gæld

Mens virksomheden er blevet mere effektiv, kniber det med at kunne øge omsætningen.

"Vi oplever fortsat et pres på vores toplinje, som bliver yderligere forværret af den økonomiske opbremsning. Derfor vil vi i 2009 fokusere på markedsvendte tiltag, som kan være med til at modgå denne udvikling, sideløbende med en fortsat stram styring af vores omkostningsniveau," siger Henrik Poulsen.

Selskabets samlede omsætning i 2008 faldt med 1,3 procent til 38,8 milliarder.

Årets resultat for TDC-koncernen lyder på 2,8 milliarder kroner, hvilket er 5,4 milliarder dårligere end året før.

Den danske telegigant er plaget af en høj gæld, og selskabet valgte at bruge frasalget af en aktiepost i det polske telefirma, Polkomtel, til at nedbringe gælden. Således blev gælden nedbragt med 6,3 milliarder kroner til nu at udgøre 35,1 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere